Idemo u Tanzaniju


Za sve ljubitelje prirode, životinja i mora, evo nešto fotografija sa našeg putovanja u Afriku prije mjesec dana. Letjeli smo iz Istanbula preko Dohe sa Qatarom, nazad preko Dubaija sa flydubai. Tada nam je trebao test u oba smjera jer je Tanzanija u zadnji tren uvela stroža pravila za ulazak u zemlju.

Fotke i tekst: Lidija Palac

Sletjeli smo na Zanzibar, tu proveli 5 dana i onda letjeli za Arushu (Precision air), odakle smo se dalje uputili na safari. Posjetili smo Nacionalni park Serengeti i Tarangire. Nacionalni park Ngorongoro nažalost nismo imali vremena posjetiti radi nekih promjena sa datumima povratka, ali smo tokom vožnje mogli vidjeti park sa vidikovca. Vidjeli smo mnoštvo životinja, priroda je nestvarna, imali smo i super sreću sa vodičem od kojega smo baš puno naučili o životinjama i Tanzaniji. Agencija preko koje smo putovali se zove Seven Wonders Safaris i imamo samo riječi hvale za vodiča Nestora. Ukoliko vam ikada bude potreban njegov broj telefona, slobodno mi se javite. Što se tiče samog safarija, za mene je to bilo jedno od najljepših iskustava ikada, zaista nešto što se riječima ne može opisati, nego se treba doživjeti. Mi smo išli u low sezoni, ali smo imali ludu sreću da je kiša padala samo jedno jutro, a na safariju smo bili 6 dana. Cijena paketa je bila za grupu od 6 ljudi, ali smo na kraju bili sami za istu cijenu.
 
Što se Zanzibara tiče, sve preporuke za Shanuo beach bungalows ukoliko želite biti blizu poznatog Rock restorana. Nama nije bilo bitno da budemo sa druge strane otoka, ali znam da dosta ljudi voli tu stranu jer su plima i oseka puno manje (ukoliko se dobro sjećam).
Cijene u Rock restoranu su europske, menadžer restorana je iz Milana i sve cijene su kao i tamo, pasta oko 15 eura, tiramisu oko 6 eura, koktel oko 8 eura. Do restorana vas voze barkom ukoliko je plima velika.
Još jedna bitna činjenica za napomenuti, nije potrebno cjepivo protiv žute groznice, ali naoružajte se sredstvima protiv komaraca i svakako imajte zdravstveno putno osiguranje. Mi osobno nismo imali problema jer je svaki smještaj imao mrežu protiv komaraca i stalno su prije spavanja prskali ta sredstva po sobama, ali bolje spriječiti nego liječiti. Također, zaštitni faktor 50 jer je sunce puno jače nego kod nas.
Što se tiče testiranja pri povratku, budite oprezni da se testirate u jednoj od akreditiranih bolnica, inače bi vam mogli praviti probleme pri ukrcavanju. Rezultati se čekaju 48h, barem je nama tako bilo i možete ih dobiti na mail nakon što ispunite registraciju online.
Hakuna matata!
 
Fotogalerija: