Foto natječaj s temom multikulturalnosti


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana multikulturalnosti 21. svibnja 2015. Volonterski centar „Link“ organizira međunarodni foto natječaj.

Cilj natječaja je prikazati bogatstvo kulturne raznolikosti kroz fotografske portrete ljudi, folklor, krajolike i ljudsku intervenciju u krajolik.
Izabrane fotografije bit će izložene od 21. svibnja do 31. svibnja u prostorijama Galerije „K“ u Križevcima. Predstavljeni autori bit će pozvani na otvorenje i na međunarodno druženje koje će uključivati okrugli stol na kojem će autori imati priliku iznijeti osobne utiske vezane za stvaranje određenog djela.
Propozicije:

Kategorije

• ljudi (portreti iz različitih kultura)
• priroda i arhitektura (karaktersitična za autorovu zemlju ili snimljeno na nekom od autorovih putovanja)
• folklor i narodni običaji

Poslati najviše dvije originalne fotografije na adresu volonterskicentar.link@gmail.com do 10. svibnja 2015. Fotografije u koje je intervenirano više od obrezivanja, filtriranja ili mijenjanja kontrasta neće biti prihvaćene. Molimo, pošaljite svoje fotografije u jpg formatu u standardnim dimenzijama. Koristite naslov Foto natječaj za svoj mail.

Uz svaku fotografiju dodati sljedeće informacije:
 naslov rada
 grad/mjesto, zemlja u kojoj je fotografija snimljena
 kratak opis o značaju fotografije, kako je nastala, zanimljivost
 kategorija
Odabir i nagrađivanje fotografija
Žiri sastavljen od 4 člana (2 profesionalna fotografa i dva organizatora izložbe) odabrat će do maksimalno 40 fotografija koje će biti izložene na izložbi. Odabir triju najboljih fotografija vršit će sami posljetitelji izložbe glasovanjem putem anketnih listića. Fotografije će biti prikazane i na Facebook profilu Volonterskog centra „Link“ gdje će se tijekom završna tri dana također provoditi glasovanje.
Nagrade
Fond nagrada uključivat će proizvode lokalnih proizvođača, a tri odabrana autora dobit će i kopiju svoje fotografije na platnu.

Napomena

Sudjelovanjem u natjecanju dajete pravo Volonterskom centru „Link“ da koristi primljenu fotografiju u marketinške svrhe. Kod svakog objavljivanja, VCL se obavezuje uz fotografiju istaknuti ime njenog autora.
Na zatvaranju izložbe održat će se aukcija fotografija, a skupljenim novcem kupit će se materijal za međunarodne umjetničke radionice koje će za djecu i mlade održati umjetnici iz različitih zemalja svijeta u sklopu Skaville međunarodnog glazbenog festivala.