Danas prvi let Ryanaira iz Zagreba i još jedna nova linija


Irski niskotarifni avioprijevoznik danas će pokrenuti operacije na svojoj prvoj liniji iz zagrebačke zračne luke. Kako doznajemo, uskoro će u prodaju pustiti karte na novoj, petnaestoj liniji iz Zagreba piše croatianaviation

Irski Ryanair danas će obaviti prvi let prema Zagrebu te će uskoro najaviti petnaestu međunarodnu liniju prema odnosno iz zagrebačke zračne luke.

Radi se o liniji Zagreb – Sofija – Zagreb koja će s prometom započeti u rujnu ove godine, nakon što kompanija otvori bazu u glavnom gradu Hrvatske.

Redovni letovi na liniji između Zagreba i Sofije prometovat će od 04. rujna, dva puta tjedno, svakog utorka i subote, te bi, baš kao i sve ostale linije ovog prijevoznika, trebala prometovati i u zimskim mjesecima.

Prva od ukupno 15 linija Ryanaira, danas će imati prvu rotaciju. Radi se o liniji Brussels Charleroi – Zagreb – Brussels Charleroi, koja će do rujna prometovati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, dok će od rujna biti dodan i treći tjedni let, petkom.

Unatoč povoljnim kartama od 5 eura, kompanija na prvom letu iz Zagreba za Brussels ima nizak booking, svega 52 putnika što se može pripisati trenutnim epidemiološkim mjerama koje ima Belgija.

Osim Brusselsa, Ryanair će od sredine lipnja (17.06.) pokrenuti i liniju Milan Bergamo – Zagreb – Milan Bergamo koja će od 22. lipnja prometovati četiri puta tjedno, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.