Croatian Travel Festival 2018.- Svi putevi vode u Šibenik


Croatian Travel Festival je projekt kojeg je Hrvatski klub putnika pokrenuo u Šibeniku, 2012. godine. Ideju organizatora da festival preraste u tradicionalno godišnje okupljanje najpoznatijih putopisaca i putnika podržali su sudionici, ali i publika. To najbolje potvrđuju fotografije i video materijali zabilježeni na do sada održanim izdanjima festivala.

Sedmo izdanje Croatian Travel Festivala koje ne želite propustiti

Počinjemo u četvrtak (24. svibnja) u klubu Azimut i odmah letimo na Srednji istok s Goranom Subašićem i Island s Valentinom Beg. Za kraj prvog dana ostavili smo Nikaragvu koju će vam dočarati Vedran Buble.

Drugi dan festivala družit ćemo se na Trgu Ivana Pavla II gdje nas Damir Vujnovac vodi na maraton u Saharu, a Ivan Rako i Saša Pjanić na najveći humanitarni reli na svijetu. Na festival po prvi put dolazi i hrvatski chef Mate Janković koji će vas provesti kroz gastronomsku avanturu

Nakon svečane dodjele Nagrade Dijana Klarić, koju dodjeljujemo u pet kategorija, vraćamo se u Azimut na koncert grupe Detour kojeg nam donosi Ožujsko pivo!

Treći dan festivala putovat ćemo 1100 kilometara otokom Shikoku s Majom Klarić i Goranom BlaževićemRiana Petanjek natjerat će vas da se zaljubite u Filipine, a Jasen Boko će vam ispričati što je sve otkrio o Che Guevari putujući od Patagonije do Kube.

Nakon ovih “old school” putovanja, u novu dimenziju odvest će nas Dejan Nemčić koji je proputovao svijet uz pomoć Skypea, a isto tako se sprema i u svemir! Već vidimo da je ovo početak sljedećeg gostovanja na Festivalu. Veliko finale trećeg dana u znaku je Himalaje i Vlaja – Vedran Mlikota ispričat će nam o svojoj ekspediciji na vrh Mera, a potom, dok smo još na niskim temperaturama Davor Rostuhar će nas zagrijati pričom o ostvarenju svog Polarnog sna.

Ovogodišnji Croatian Travel Festival zatvorit ćemo pričama o volontiranju u Tanzaniji Jadranke Klisović, kako je Josip Polašek preživio mjesec dana u Peruu i što je sve Neno Jurjević prikupio u japankama kroz 10 godina putovanja. Jurica Galić odvest će nas u Rapa Nui, a Gordan Nuhanović vratiti u SSSR. Sam Festival zatvorit će naš stalni pripovjedač Vedran Bađun s pričom iz jugoistočne Azije i Južne Amerike.

Cjelokupni program Festivala pronađite u nastavku i budite sigurni da ste rezervirali ove datume za Šibenik i nezaboravnu četverodnevnu šetnju svijetom!

PROGRAM 7. CROATIAN TRAVEL FESTIVALA
24.-27.5.2018. ŠIBENIK
 

 1. dan festivala  – ČETVRTAK  24.5.2018.
 

• 18:00h Goran Subašić: „Rat i mir – putovanje po Srednjem istoku i dalje”
S Prometejevog Kavkaza u Iran pa po ratom zahvaćenom Afganistanu i ostalim “stanovima”.
Lokacija: Azimut
 
• 19:00h Valentina Beg: „Planet Island: Road Diaries”
2000 km zemljom leda i vatre najlakše je opisati kao čarobne, toliko da vas ne bi iznenadilo ni kad bi vas glavom i bradom zaustavio vilenjak.
Lokacija: Azimut
 
• 20:00h Vedran Buble: „Nikaragva – na dojkama Majke Zemlje“
33 dana alejom vulkana do Kukuruznog otočja, Karibi kakvi su bili prije stotinu godina.
Lokacija: Azimut
 

2.dan festivala – PETAK  25.5.2018.

• 18:00h Damir Vujnovac: „Glas iz Sahare”
Odlazak na Saharski maraton pretvorio se u prijateljstvo s narodom koji četrdeset godina živi u izbjeglištvu usred najveće pješčane pustinje na svijetu!
Lokacija: Trg Ivana Pavla II
 
• 19:00h Ivan Rako i Saša Pjanić: „Rally Budapest – Bamako 2018.“
Afričke priče timova Rally Dogs i MyLife4Kids, koji su u siječnju ove godine sudjelovali na najvećem humanitarnom reliju na svijetu.
Lokacija: Trg Ivana Pavla II
 
• 20:00h Mate Janković: „Hrana i putovanja“
Ništa u potpunosti ne opisuje neku zemlju i stvara uspomene poput gastronomije.
Lokacija: Trg Ivana Pavla II
 
• 21:15h Svečana dodjela Nagrade “Dijana Klarić”
Lokacija: Trg Ivana Pavla II
 
• 23:00h Koncert grupe Detour
Žuja vas časti koncertom Detoura! Miljenici šibenske publike, vjerojatno ponajbolji hrvatski pop band, vraća se u Šibenik na Festival putnika.
Lokacija: Azimut

3.dan festivala – SUBOTA 26.5.2018.

• 10:30h Maja Klarić & Goran Blažević: „Put 88 hramova: japanski Camino”
U 45 dana zajedno su prehodali 1100 kilometara dugo budističko hodočašće na japanskom otoku Shikoku spajajući 88 drevnih hramova.
Lokacija: Gradska knjižnica
 
• 11:30h Riana Petanjek: „Filipini – Neistraženi biseri Azije“
Poslušajte zašto je Riana ostala očarana Filipinima i zašto ih smatra najboljom azijskom poslasticom. Njezina je preporuka da se upoznate s ovom azijskom otočnom državom prije nego doživi potpuni turistički boom.
Lokacija: Gradska knjižnica

• 17:30h Jasen Boko: „Od Patagonije do Kube u potrazi za Che Guevarom“
Četiri je mjeseca Latinskom Amerikom tražio tragove Che Guevare i njegove borbe protiv američkog imperijalizma. Što je danas Latinska Amerika i tko njome vlada pedeset godina nakon Cheove smrti?
Lokacija: Trg Ivana Pavla II
 
• 18:30h Dejan Nemčić: „Skype putovanje kontinentima“
Kako smo na satu geografije virtualno proputovali svijet, spojili sve naše iseljenike i kako se, nakon svega, spremamo za put u svemir!
Lokacija: Trg Ivana Pavla II

• 19:30h Vedran Mlikota: „Vlaji na Himalaji“  
Neobična ekspedicija Planinarskog društva Sv. Jure iz Zagvozda na himalajski vrh Mera Peak (6.476 m).
Lokacija: Trg Ivana Pavla II
 
• 21:00h Davor Rostuhar: „Polarni san“
Kombinacija intimnih audiovizualnih zapisa putovanja jednog čovjeka koji putem do ostvarenja svog sna putuje duboko u samog sebe.
Lokacija: Trg Ivana Pavla II

• 23:00h Koncert grupe El Gato
Band koji neumorno prenosi energiju hitova 80-ih i 90- ih godina.
Lokacija: Azimut

4.dan festivala – NEDJELJA 27.5.2018.

• 11:00h Jadranka Klisović: „Izazov volontiranja u Tanzaniji!”
Afrička priča o humanosti, opstanku, nadanjima, osmjesima, uspjesima i pobjedama. Sve zahvaljujući humanitarnoj udruzi ‘Kolajna ljubavi’.  
Lokacija: Azimut
 
• 12:00h Josip Polašek: „Moj prvi prekooceanski let do Južne Amerike“
Kako doživjeti i preživjeti mjesec dana u Peruu.
Lokacija: Azimut

• 14:00h Besplatno razgledavanje povijesnog djela Šibenika u suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Udrugom vodiča Mihovil.
Polazna točka: Azimut
 
• 17:00h Neno Jurjević: „Život u japankama“
Priče, fotografije i snimke plemena, egzotičnih festivala i zanimljivih kultura, skupljene u desetogodišnjem putovanju svijetom.
Lokacija: Azimut
 
• 18:00h Jurica Galić: „Rapa Nui”
Nova južnoamerička avantura kroz 63.150 km i highlightom putovanja – Uskršnjim otokom.
Lokacija: Azimut
 
• 19:00h Gordan Nuhanović: „Povratak u SSSR”
Razgovor o putovanjima po zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza o kojima je Gordan napisao dvije knjige, „Šale su ostale kod kuće“ i „Piknik u stepi“.
Lokacija: Azimut
 
• 20:00h Vedran Bađun: „Beduin, budist, Pablo“
Netipično skitanje od Bliskog istoka preko jugoistočne Azije do Južne Amerike. Zašto tim redoslijedom i kako? Kroz priču doživite pustinjsko sunce, azijske prašume, latinske planine, kita od bivola i aji de suegra.
Lokacija: Azimut
 
• U slučaju kiše sva predavanja predviđena za trg Ivana Pavla II održat će se u klubu Azimut.