Croatia Airlines uvodi nove linije iz Zagreba za Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt


Croatia Airlines uvodi četiri nove linije iz Zagreba u Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt piše avioradar.hr

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, drugu godinu zaredom proširuje mrežu europskih odredišta s četiri međunarodne linije. Najviše je novosti na skandinavskom tržištu na kojem će se putnicima ponuditi putovanja u tri nova odredišta.

Od 19. svibnja zrakoplovi Croatia Airlinesa počinju izravno povezivati Zagreb i Stockholm (zračna luka Arlanda) triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, u poslijepodnevnim satima. Dva dana poslije, 21. svibnja, prvi put u povijesti tvrtke uvode se redoviti međunarodni letovi Zagreb – Helsinki i Zagreb – Oslo (zračna luka Gardermoen). Između hrvatske i finske prijestolnice letjet će se triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom s jutarnjim polascima iz Zagreba, a letovi između Zagreba i Osla obavljat će se dvaput na tjedan – četvrtkom i nedjeljom, poslijepodne. Putnicima koji putovanje u Stockholm, Helsinki i Oslo počinju u Zagrebu na raspolaganju su promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karata već od 199 eura. Također, navedena skandinavska odredišta dostupna su i putnicima iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule (preko Zagreba), a promotivne povratne zrakoplovne karte dostupne su već od 229 eura.

Croatia Airlines u ljetnom redu letenja uvodi i izravne međunarodne letove između Zagreba i Bukurešta (zračna luka Henri Coanda), također prvi put u povijesti tvrtke. Letovi počinju 19. svibnja, a hrvatski i rumunjski glavni grad povezivat će se triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom. Povratne zrakoplovne karte dostupne po promotivnoj cijeni već od 149 eura, a putnici iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra mogu letjeti u Bukurešt (preko Zagreba) po cijeni već od 179 eura. 

Ovo je druga godina zaredom u kojoj Croatia Airlines proširuje mrežu letova s četiri međunarodne linije. Lani su, podsjetimo, uvedeni izravni letovi iz Zagreba u Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg, koji će se obavljati i ove turističke sezone. Tako je u razdoblju od 365 dana putnicima ponuđeno čak osam novih međunarodnih linija, čime kompanija pruža snažnu podršku razvoju hrvatskoga turizma, odnosno gospodarstva.