Croatia Airlines ponovno uvodi liniju Zagreb – Zurich


Hrvatska nacionalna aviokompanija ponovno uspostavlja još jednu međunarodnu liniju. Od ponedjeljka, 08. lipnja, Croatia Airlines letjeti će između Zagreba i Zuricha.

Zagreb i Zurich od navedenog će datuma biti povezani četiri puta tjedno (ponedjeljkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom) zrakoplovom DashQ400 kapaciteta 76 putnika. Od 15. lipnja u prodaji su dnevni letovi između najvećih gradova Švicarske i Hrvatske.

Zrakoplov će iz Zagreba polijetati u 09:10 sati, očekivani dolazak u Zurich je u 10:45 sati. Povratni let poletjeti će iz Zuricha u 11:45 sati, a očekivano slijetanje u Zagreb je u 13:10 sati.

Nakon 15. lipnja očekuje se uvođenje više međunarodnih linija prema Hrvatskoj s obzirom na to da bi se od tog datuma trebale otvarati granice brojnih država.

Croatia Airlines tako će od 08. lipnja prometovati na međunarodnim linijama iz Zagreba prema Frankfurtu, Amsterdamu, Copenhagenu i Zurichu, uz domaće linije prema Splitu i Dubrovniku.

Condor Airlines uvodi liniju Frankfurt – Split

Iako je prvotni plan ove aviokompanije bio pokrenuti liniju od 26. lipnja ove godine, kompanija će to učiniti gotovo mjesec dana ranije, počevši od ovog petka, 29. svibnja. Linija Frankfurt – Split biti će u prometu dva puta tjedno, svakog petka i nedjelje, zrakoplovima tipa A320 i A321, kapaciteta 180 odnosno 220 putnika.

Zrakoplov će iz Frankfurta polijetati u 11:30 sati, sletjeti u Split u u 13:10 sati, polazak iz Splita predviđen je za 15:05, te dolazak u Frankfurt u 16:55 sati.

Prva je ovo međunarodna linija koja će se vratiti u Zračnu luku Split u ljetnom redu letenja nakon izbijanja pandemije COVID-19, čim se njemačkim putnicima omogućuje direktan let prema Splitu, kao i brojne mogućnosti transfera preko zračne luke u Frankfurtu.

Condor Airlines nam je potvrdio kako će u nadolazećim tjednima pratiti stanje bookinga na ovoj liniji te sukladno tome dodati nove tjedne polaske ili uvoditi nove linije iz ostalih njemačkih gradova.

Kompanija još nije odlučila kada će krenuti prometovati prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.

Izvor: croatianaviation

Nova epizoda Putocasta  – Ivan Đogić – Idemo u Iran