Calico – Idemo u Grad duhova


 

Od Joshua tree krećemo prema Las Vegasu, ali dužom rutom – Rutom 66. Prije tri godine vozili smo Route 66 i tada smo skrenuli u Las Vegas pa smo jedan dio rute preskočili, ovaj put to želimo nadoknaditi. To je dio od Barstowa do Needlessa, uz južni dio Mojave parka. Od cijele rute ovaj dio je najviše zapušten. Gradovi koji su ovdje nekad postojali, ne da ne postoje nego nema niti dokaza da su tu bili, tu i tamo je ostala koja reklama od motela ili benzinske. Sve ukupno prolazite pokraj 2 kafića, 2 dućana i jedne benzinske. Jedan kratki dio odmah na početku morate na autocestu jer ruta prolazi kroz vojnu bazu pa vas ne puste. I negdje na pola puta su nam zatvorili rutu pa smo i tu morali skrenuti na autocetu i kasnije se vratiti.

Odmah kod Barstowa je Calico, poznati ghost town. Doslovno smo ga zamišljali kao ghost town, napušten grad prepušten vremenu. No, nije baš tako. Grad je postao regionalni park, naplaćuju ulaznice (8,5$ po osobi) i krcat je turistima, toliko o gradu duhova. Lijepo prikazuje kako se nekad živjelo na famoznom divljem zapadu i daje vam da mrvicu osjetite duh tog vremena. Odnosno vraća vas u neka davna vremena, tamo negdje oko 1881. kad je grad i utemljen. U gradu ima pet zgrada iz prošlog razdoblja, a ostale su replike nekadašnjih.

Calico je inače bio rudarski grad, jako bogat grad. Vadili su srebro u 500 rudnika oko grada. Koliko je bio bogat pokazuje i informacija da je imao čak 22 salona, Chinatown i Red Light District. Kad je cijena srebra pala počeo je padati broj stanovnika i grad je jednostavno nestao.

Kad ste već tu šteta bi bilo ne posjetiti Peggy Sue’s dinner klasični američki dinner koji će vas na trenutak vratiti u stare dobre pedesete godine. Možda nekih 10 min vožnje od Calico grada se nalazi ovaj američki dinner. Što se sve nudi od klope pogledaj –> OVDJE

Video:

Fotogalerija: