Boje jesenskih Alpi


Evo, već je gotovo mjesec dana da je Njemačka zatvorena. Bar što se turističkih aranžmana tiče. Međutim, jednodnevni izleti su još uvijek dopušteni. Ne preporučaju se, ali nisu zabranjeni. Uvijek kada krenemo negdje, u 99% slučajeva završimo u Alpama. Tamo negdje između Garmischa i Oberstdorfa.
Fotke i tekst: Kristijan Maleš
 
U Füssenu, tj. Schwangau, gdje se nalaze dvorci kralja Ludwiga II., Neuschwanstein i Hohenschwangau, inace bi bilo u ovo doba godine krcato. Rusima, Kinezima ponajprije, pa tako dalje… Ove godine, nit Rusa, nit Kineza. Tu i tamo kakav jednodnevni izletnik iz Njemačke. Mi smo već bili 2,3 puta, a više nas ne privlače toliko pa ni ne idemo previše.
 
Ali zato, Oberstdorf je jedna druga priča. Već samim dolaskom pred Oberstdorf, tamo oko Immenstadta, ostane čovjek zapanjem Alpama koje u pozadini Oberstdorfa kao zidine stoje i čuvaju ga. Tamo preko tih vrhova je Tirol, tamo trenutno ne možemo. Želimo, ali nije poželjno. Jbga, proći će i taj virus jednoga dana… Nekad autom, nekad vlakom (u zadnje vrijeme sve manje zbog virusa), udaljeni smo sat i pol do 2 vožnje. Nema nam dražega, nego odmah navući gojzerice i krenuti, negdje u usjek, dolinu koja vijuga podno tih vrhova.
 
Gore vrhovi, dolje rijeka ili potok, s lijeve i desne strane stijene koje strše kao ogromni zidovi… Ni loše vrijeme ne može pokvariti doživljaj, dapače… Slike govore više od tisuću riječi. Ni to što su restorani i kafići zatvoreni, ni to ne smeta. Dok je termosice s kavom i vodom, posudice sa sendvičima, dobro je. Nema ni previše izletnika, pogotovo preko tjedna. Nađe čovjek tako svoj mir i tišinu. I kadrove za fotografije. ?
 
Sve te fotografije su mojih očiju (i fotića) djelo.
Tko želi, može baciti oko i kod mene na IG www.instagram.com/kristijan.males , zapratiti me i bar uživati u slikama u ovo glupo doba dok velika većina ne može nigdje putovati.
Sve one su nastale manje više u Alpama, Landsbergu blizu kojeg živimo, kao i nekim šumama (gdje manje više sam idem, pogotovo kad je magla).
Možda netko dobije i ideju doći u Njemačku na godišnji, zamjeniti slovenske ili austrijske Alpe, bavarskim…
 
Fotogalerija: