Ipak ćemo ovog vikenda osjetiti duh Porcijunkulova


Ipak će od 31. srpnja pa do 2. kolovoza biti prigodno obilježen blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkule. Provjerite što vas sve čeka ovog vikenda

Nakon niza konzultacija, upita i vijećanja, nedavno je objavljeno kako tradicionalnog popularnog Porcijunkulova, onakvog kakvog ga svi znamo, ipak neće biti zbog mjera radi sprječavanja širenja Covid-19 virusa. No, saznajemo kako će ipak od 31. srpnja pa do 2. kolovoza biti prigodno obilježen blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkule.

O temi su javnost obavijestili u srijedu 29. srpnja, u čakovečkoj Gradskoj vijećnici na konferenciji za novinare, gdje je glavnu riječ imao gradonačelnik Stjepan Kovač, dojučerašnja pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek, te Ivica Pongrac iz komunalnog gospodarstva Grada Čakovca.

Iako koncerti ove godine nisu dozvoljeni kako se ne bi privukao prevelik broj ljudi, na klasičnoj lokaciji postavlja se zabavni park, kišobrani već od prošlog tjedna krase središte grada, a ispod njih će se smjestiti izlagači sa svojim domaćim proizvodima. Njih će biti u manjem broju no inače, oko 40-tak, izvijestio je gradonačelnik Kovač.

– Potrudili smo se da organiziramo i ulične svirače, budući da ove godine nema koncerata, tako da će glazba ipak krasiti ulice i uveseljavati prolaznike, rekla je Boška Ban Vlahek.

Vjerski dio manifestacije, odnosno proštenje, održat će se u organizaciji župe sv. Nikole biskupa koja će vjernicima objaviti svoj program vezan uz blagdan Gospe od Anđela koji se obilježava 2. kolovoza.