Aerokviz – Borba i veliko finale


U kafiću MVP i pod pokroviteljstvom Croatia Airlinesa, održan je Aerokviz, prozračan i ne toliko lagan kviz u kojem su dva sretna dobitnika osvojila avionske karte za odredište unutar Hrvatske.

Ako ste pratili kvalifikacijske runde kviza o kojima smo pisali OVDJE, znate da su natjecatelji morali odgovarati na nekoliko prozračnih i ne baš laganih pitanja kako bi stekli pravo sudjelovanja u finalnom okršaju. Bilo je tu pitanja iz fizike, kemije, životinjskog svijeta, letećih naprava i važnosti zraka za ljudski organizam.

Nakon tri kvalifikacijske runde, na finalno live izdanje Aerokviza pozvana su tri tima. Tako su se jednog lijepog petka okupili u kafiću MVP kako bi provjerili tko će otputovati Croatia Airlinesom. U finalnom izdanju kviza sudjelovali su Adam Katona i Filip Alexandris s Veleučilišta Velika Gorica, zatim Ivona Mijatović i Tomislav Pavelić s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta i kao posljednji tim, Zvonimir Matijević s Agronomskog fakulteta i Filip Lagator s Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tri tima su odmjerila snage i znanja u tri discipline. Ovoga puta na tapeti su bila putovanja. U prvoj disciplini natjecatelji su odgovarali na pitanja o dalekim krajevima i zanimljivim činjenicama, uz nekoliko pitanja pokrovitelja kviza, Croatia Airlinesa. Potom je slijedila druga disciplina Aerokviza, identifikacija poznatih znamenitosti, domaćih i stranih, uz pomoć fotografija i pokojeg traga. Posljednja disciplina testirala je kreativne i fizičke sposobnosti sva tri tima, ali savjetujemo vam da ipak pogledate video kako biste provjerili o čemu se radi.

Nakon večeri razmišljanja, pogađanja, smijeha i zabave, pobjedu su odnijeli Adam Katona i Filip Alexandris!

Kako su dečki zaslužili dvije karte Croatia Airlinesa, zašto Filipova cura nije htjela doći i gdje će dečki provesti Valentinovo ili možda nadolazeće proljeće, provjerite u videu OVDJE