Bojan nema plan – 500 dana jeftinog putovanja


Nemam novaca, nemam vremena – dvije glavne izlike za ne putovat mučile su i Bojana dok nije odlučio uštedjeti, pronaći slobodno vrijeme i otići na put od čak 500 dana. Pratit ga možete kroz videoblogove u kojima možete saynati jeftine trikove za pojedine gradove koje će Bojan posjetiti. 

Imam 26 godina, inače rođen u Karlovcu, ali od početka fakulteta živim i radim u Zagrebu. Svo vrijeme sam radio na radiju, zadnjih dvije godine na Anteni Zagreb, najslušanijem zagrebačkom radiju. Uz to pomažem prijateljima u vodstvu i organizaciji Udruge Don Kihot koja se bavi terapijama pomoću konja i imam malu tvrtku za online marketing i izradu web stranica.
Već dugo godina želim otići na duže putovanje jer sva kratka putovanja su dosta skupa. Kada uzmeš više vremena, ne moraš kupovati povratne karte, već karte samo u jednom smjeru i kad nisi ograničen vremenom puno toga više možeš vidjeti za isti novac. Prvo me je u mojoj želji sprječavao fakultet, kasnije promjena posla, razni privatni razlozi i zapravo se sada tek sve posložilo da si mogu uzeti ‘slobodno vrijeme’ za putovanje. 500 dana je moja želja, u to računam sljedećih godinu dana plus još jedna jesen i zima koju bih volio provesti u toplijim krajevima Amerike pa kada se zbroji ispada ova okrugla brojka. Ovako dugo putovanje je dosta promjenjivo, zbog novca, mogućih bolesti i situacija u zemljama, ali ako bude i kraće, neću se žaliti. Ipak je ovo iskustvo za cijeli život.

Snimat ću blogove na svojim putovanjima i pokazati vam kako nije nužno potrebno puno novca kako biste putovali i vidjeli druge zemlje. Ušteda na avionskim kartama, kartama autobusa, korištenje aplikacija za putovanja ili gdje naći jeftinu večeru. Neće biti priče o autostopiranju i spavanju na ulici, već o turističkim putovanjima na koja ste navikli.
 
Za sada imam kupljeno nekoliko karata pa ću u sljedećih dva mjeseca biti u Londonu, Edinburghu, Dublinu, Amsterdamu, Bruxellesu, Madridu, Barceloni, Rabatu, Marrakeshu i Tajlandu! Nakon toga nemam plan.