10 najromantičnijih gradova u Europi


Donosimo Vam listu 10 najromantičnijih gradova u Europi, da li se slažete sa odabirom?

1. Venecija
Teško je da vas ne preplavi ljepota i jedinstvenost Venecije. Kombinacija talijanskog ozračja i izvrsne hrane čini Veneciju idealnim romantičnim mjestom. Parovi koji ne vole biti okruženi gužvama turista, trebali bi posjetiti Veneciju u razdoblju od kasne jeseni do kasne zime…čak i kad morate nositi jaknu, Venecija je jednostavno zadivljujuća. Ostanite barem dva dana da biste u potpunosti osjetili ovo izuzetno posebno mjesto.

Venecija

2. Pariz
U bilo koje doba godine, uvijek ima milijun stvari koje se mogu raditi u Parizu za jedan romantični vikend; šetati uz Seinu držeći se za ruke, penjati se stepenicama do Sacre-Coeurea, tražiti antikvitete na otvorenim tržnicama, otkrivati područje oko St. Martin kanala, šetati Parkom Luxembourga ili se jednostavno izgubiti u ulicama za zadivljujućom arhitekturom, zaustaviti se na kavi i croissantu i uživati u trenutku.

paris

3. Amsterdam
Iz nekog razloga, gradova s kanalima su visoko pozicionirani na popisu najromantičnijih gradova. Amsterdam koji je poznat i kao “Venecija na sjeveru”, stoga ne iznenađuje što je prvi na popisu odredišta u Nizozemskoj. A ima i drugih dobrih razloga. Uske ulice popločene kamenom, arhitekturalna harmonija i liberalna atmosfera daju poseban osjećaj Amsterdama. Idite na vožnju brodom, iznajmite bicikl, uskočite na vlak ili jednostavno šetajte i izgubite se (što je vrlo jednostavno u Amsterdamu); uživajte u dobrom lokalnom pivu u popularnom “white” baru ili u autentičnoj kavi u “brown” kafiću.

Amsterdam

4. Brugge
Kanali, srednjovjekovne zgrade i mala veličina jednog od najposjećenijih gradova u Belgiji čine ovo mjesto izuzetno romantičnim. Idealno je za vikende, za one koji uživaju u starim građevinama, dobroj gastronomiji i najboljoj čokoladi na svijetu.

brugge

5. Prag
Od kasnih osamdesetih godina i otvaranja istočne Europe, Prag je brzo postao jednim od najpopularnijih (i posebice originalnijih) mjesta za posjetitelje i brzo se razvio u mjesto koje udovoljava svim vrstama turističkih zahtjeva. Ovo je odredište ispunjeno životom s mnoštvom lijepih stvari koje treba vidjeti počevši od velikog dvorca i izuzetno romantičnog Charlesovog mosta.

Prague_General-view_2772

6. Barcelona
Mnoštvo malih restorana u kojima možete uživati u tapasu, intenzivan noćni život, zadivljujuće zgrade s potpisom arhitekta Gaudija koje su razasute posvuda čine Barcelonu jedinstvenim odredištem. Sjednite na keramičku klupu u Guell parku s onim kojeg volite, uživajte u pogledu na mjesto i ljude koji proučavaju ili se penju na vrh Sagrade Familie za nezaboravno iskustvo.

Arc de Triomf

7. Kopenhagen
Balansirajući između starog i novog, Kopenhagen je jedno od glavnih mjesta gdje se podjednako ponose skladnom arhitekturom iz srednjeg vijeka, ali i svojim kamenom popločanim trgovima i svojim kanalima. Posebna romantična destinacija koja kombinira vrlo potrebne kanale s modernim detaljima.

Nyhavn

8. Rim
Sve što je povezano s Italijom je romantično – nakon očitog spominjanja Venecije, Rim je alternativno romantično odredište koje nudi mnoštvo stvari za vidjeti i učiniti, ali je i savršeno mjesto za osjetiti talijanski ugođaj.

IMGP0940

9. Berlin
Volite avanture? Volite živjeti na rubu? Otkažite svoj romantični vikend bitcoin disk space usage u Parizu ili Veneciji i idite u Berlin. Glavni grad Njemačke se iznenađujuće promijenio u proteklih 15 godina i postao jedan od najintenzivnijih i najuzbudljivijh gradova u Europi.

Berlin

10. Budimpešta
Grad koji se razvio na obalama Dunava, grad crkvi, izuzetne arhitekture, termalnih kupališta i umjetnika, Budimpešta je postigla fantastično oživljenje s obzirom na rane devedesete, i na taj način postala jedno od najtraženijih alternativnih odredišta za romantični bijeg.

budapest

Izvor: Puturist