Kojim prijevoznim sredstvom najradije putujete?


Uživate li u samom putovanju od polazišta do odredišta ili vam je važnije da dođete do cilja brže? Birate li prema tome kojim sredstvom ćete krenuti na put?

 

Auto

Vjerojatno jedan od najčešćih prijevoznih sredstva za putovanje. Prednost putovanja automobilom je fleksibilnost, možete krenuti kad hoćete, voziti koliko dugo želite i naravno ako vidite nešto zanimljivo na putu uvijek možete napraviti neplanirani obilazak ili stati da uživate u prekrasnom pogledu. Također možete napuniti prtljažnik stvarima i ne trebate razmišljati o težini ili koliko mjesta zauzimaju (naravno pod uvjetom da stanu u prtljažnik).

Bus

Ako idete na put autobusom ne trebate se brinuti oko plana putovanja, istraživati gdje i kako voziti po kojem gradu, ubacite kofer sjednete na svoje mjesto i idete. No u ovom slučaju nemate opciju gdje i kada ćete stati, jer bus staje na prethodno predviđenim odmaralištima dok ne stignete na odredište. Veliku ulogu igra onda gdje se nalazite i koliko su vam pristupačni javni prijevoz za daljnji obilazak grada. Također pozitivna strana autobusa je da možda upoznate i neku dobru ekipu dok putujete na odredište i vratite se natrag s novim prijateljima, naravno možete biti i onaj od pehista i naići na grozne ljude koji vam svojim ponašanjem pokvare cijelu vožnju.

Vlak

Vožnja vlakom jedna je od mirnijih vožnji, nema gužve na cesti, nitko se ne ubacuje ispred vas i možete mirno uživati u krajoliku koji vas okružuje. Prednost vlaka ako putujete na duže relacije je što možete ustati, prošetati i rastegnuti noge. Ako nemate puno dana godišnjeg, možda vlak nije idealno sredstvo putovanja za vas jer ako je dalek put, trebat ćete potrošiti previše vremena na samo putovanje.

Avion

Najbrže prijevozno sredstvo za putovanje. Osim aerodroma i nešto od grada prilikom uzlijetanja i slijetanja, te ako se u dobro vrijeme nađete u zraku, lijep izlazak ili zalazak sunca. Osim toga samo plavetnilo. Eh sada, volite li brzo i uživate letenje avionom ili ste jedna od onih osoba koji se toliko užasavaju letenja pa da i vama netko plati kartu nema šanse da se ukrcate na taj avion?

Bicikl

Sve što vam je potrebno je u vašim nogama. Definitivno najsporiji način putovanja, ali ponekad se nađu ljubitelji koji se na taj način vole uputiti na putovanje. U tom slučaju, prtljaga, gotovo da je i nema.

Brod

Volite li valove duge vožnje morem, oceanima? Ne smeta vam morska bolest. Ili se klonite brodova i za vas vrijedi ona da noge moraju biti na čvrstom tlu?

M.M.