Gdje obaviti šoping u Istanbulu?


Osim za putoholičare, Istanbul je pravo mjesto i za šopingholičare. U nastavku ćemo vam pokazati nekoliko lokacija gdje možete jeftino šopingirati. Ukoliko i vi imate neke super lokacije, slobodno podjelite u komentarima.

 

Pratite nas i na Instagramu –> OVDJE

Optimum Outlet Centar – Snižene orginal modne marke

Nalazi se na Azijskoj strani Istanbula. Prebacite se trajektom sa stanice Eminönü do Kadikoya i tamo na roza metro liniju M4. Izađite na stanici Yenisahra gdje imate još 5 min hoda do centra.

Lokacija —> Mapa 

Ovdje možete naći outlet dućane Adidas, Nike, Deichmann, Diesel, Levis, Mango, Marks & Spencer, Ralph Lauren, Puma, Skechers, Tommy Hilfiger.

Olivium Shopping Mall

Nalazi se u kvartu Zeytinburn, a kad ste već tu – dio grada koji se zove Merter je također odlično mjeto za jeftin šoping.

Lokacija —> Mapa 

Ovdje možete naći dućane Deichmann, Samsung, Pierre Cardin, Adidas, Diesel, Mustang, Levis, Nike, Puma

Grand Bazaar (Kapali Carsi) – Poznate robne marke, ali kopija

Više od 60 ulica i više od 4000 dućana čini je najvećom i najstarijom natkrivenom tržnicom na svijetu. Cjenkanje je obavezno, a naš savjet je da ovdje ne kupujete ništa jer su cijene do 3 puta više nego na drugim mjestima. Super mjesto za šoping je ulica odmah do Grand Bazaara ali izvan – Cjenkanje isto obavezno. Izađite na tramvajskoj stanici Beyazit i odmah krenite ravno prema ulici do Grand Bazaara 

Pothodnici kod Eminönü

Dva pothodnika preko kojih prolazi cesta – Za one kojima na živce ide cjenkanje ovdje roba ima fiksnu cijenu. Ako ćete kupovati robu kod Grand Bazaara ovdje provjerite kako se kreću otprilike cijene.

Egipatski bazaar ili bazaar začina – puno manji ali nama simpatičniji bazaar, nadamo se da ga neće zateći sudbina grand Bazaara jer je postao u zadnje vrijeme i on jako popularan među turistima

Istanbul Shopping Festival

Za one stvarno prave šopingholičare najbolje vrijeme za šoping u Istanbulu je za vrijeme festivala – Shoping Fest Istanbul40 dana sniženja!