Home > Sponzorirani članci > 10 aplikacija za svakog putoholičara

10 aplikacija za svakog putoholičara

U doba pametnih telefona putovanja su postala puno lakša. Danas vam vaš mobitel može poslužiti kao telefon, fotoaparat, kompas, enciklopedija…pa tko kaže da je organizacija putovanja komplicirana. 

Mi ga pokušavamo mobitel iskoristiti maksimalno pa u nastavku donosimo pregled aplikacija koje volimo koristiti tijekom naših putovanja.

 • VIBER/WHATS APP/SKYPE – Mi koristimo Viber, ali bilo koja od ovih aplikacija super je za javiti se najbližima. Potreban vam je samo besplatan internet kojeg u današnje vrijeme nije teško pronaći u bilo kojem mjestu.

           

 • HERE WE GO – Snalaženje nikad nije bilo lakše. Uz mnogobrojne navigacije koje možete preuzeti na svoj mobitel, u današnje vrijeme se teško izgubiti bilo gdje na svijetu. Nama se HERE WeGo pokazao kao najbolja od njih. Jednostavno doma, prije puta, u aplikaciji preuzmete kartu zemlje u koju putujete i vjerujte nam da se nećete izgubiti.
 • AIRBNB – Kako u zadnje vrijeme za smještaj najviše koristimo Airbnb, ova aplikacija nam omogućava da se sav naš smještaj nalazi na jednom mjestu, od adresa, brojevi kontakata, dokaza o rezevaciji itd. Ne moramo nositi hrpu papir sa sobom.
 • BLABLA CAR – Kada putujete između gradova najbolja opcija je BlaBlaCar, dijeljenje prijevoza s nekim. Pretražite bazu ljudi koji putuju na relaciji koja vam treba, javite im se i podijelite troškove. Ako pak vi putujete autom, možete također dijeliti troškove tako da ponudite vaš prijevoz.
 • UBER – Drugi način za jeftin “javni prijevoz” je Uber s kojim ste sigurno već upoznati. Funkcionira kao taksi, samo što plaćanja idu preko Uber sustava, a putem aplikacije vidite sve, tko će vas pokupiti, koliko ćete platiti, kojom rutom će vas voziti…
 • CITY WALKS – Aplikacija koja je napravljena za svaki veći grad u svijetu. Prije puta skinete aplikaciju za grad koji posjećujete i na jednom mjestu imate sve zanimljivosti toga grada, restorane, kafiće, rute lokalnih prijevoza, kartu offline, itd.
 • TOO GOOD TO GO – Odlična aplikacija putem koje možete kupiti hranu već za 1 euro u restoranima koji bi tu hranu inače bacili u smeće. O ovoj aplikaciji smo već pisali – link.
 • WALLET – Ovom aplikacijom pomažete u očuvanju okoliša jer ne printate vaše avionske karte i ne morate nositi hrpu papira. Jednostavnu prebacite avionsku kartu s vašeg maila u aplikaciju i na aerodromu samo skenirate kod u aplikaciji i možete se ukrcati na vaš let. Super je što će vas aplikacija upozoriti na let prije check in-a ili ukrcavanja, tako da ne možete zakasniti na let. (Wallet je aplikacija za iOS, Android ima nekoliko sličnih u ponudi, npr: WalletPasses)
 • XE CURRENCY – Najlakši i najbži način da odredite cijenu nekog suvenira, ulaznice ili nečeg trećeg. Aplikacija konvertera valuta ima mnogo, i bilo koju od njih da odaberete uglavnom nećete pogriješiti, a bit će vam jako korisna.
 • GOOGLE TRANSLATE – Najjednostavnija i najbrža opcija ako se nađete u situaciji da nešto na brzinu trebate prevesti. Aplikacija vam nudi da preuzmete datoteke jezika na vaš mobitel pa je onda možete koristiti i kada nemate internet.

Koje aplikacije vi koristite? Koje aplikacije bi još dodali na ovu listu kao must have za svakog putoholičara?

I tko kaže da su samostalna putovanja komplicirana uz toliko korisnih aplikacija? Slične savjete možete pronaći na stranici TkoKaze.hr.

TkoKaze.hr je stranica za mlade koja obuhvaća aktualna događanja, praktične savjete i razne pogodnosti. Nešto novo i zanimljivo u našem online svijetu. Svakako bacite pogled!

Možda ti se svidi i ovo
Nova Godina na Kubi – Povratne aviokarte već od 518€
Povratne aviokarte za Meksiko već od 389€
ERROR FARE – Povratne aviokarte za Kubu za samo 140€
Povratne aviokarte za otok Mykonos za samo 37€

1 Response

 1. Vanjich

  Za putovanja amerikom je super i lyft inacica ubera , imaju akciju da za prvih 10 voznji 5 $ manje.
  Foursquare city guide super popis restorana i sl rangirani po cijeni i kvaliteti
  Couchsurfing
  Wanderu odlican sistem za kupovinu karata za javni prijevoz u americi
  Groupon ima zanimljive akcije na karte za dvoje ili vise ljudi

Odgovori