Zvijezda koju ljeti morate potražiti


Sjetite li se ikad pogledati zvijezde? Barem ljeti, kada je nebo bistro i obasjano mjesecom i tisućama tih svjetlećih  ukrasa. Takav prizor, dobro društvo i zabavno okruženje lansira nas direktno među zvijezde, baš kao što to čini grad Karlovac ljeti.

Kako je Karlovac postao zvijezda

Uvijek u prolazu, kao što i uvijek otvorenih ruku, Karlovac je grad koji vrvi dobrom atmosferom i zabavom, posebno kada su u pitanju kakva događanja. Mjesto je gdje se ljudi rado skupe, kamo rado dođu poslušati koncert, pogledati predstavu ili sudjelovati u nekom obliku zabave koje je za njih grad pripremio. Karlovac je zvijezda, i to od pamtivijeka! Osim što je zbog toga prava zvijezda među gradovima, njegov središnji i najstariji dio, tzv. karlovačka tvrđava, izgrađen je u 16. stoljeću kao renesansni fortifikacijski sustav karakterističnog šestokrakog, zvjezdolikog oblika.

Ljeto u gradu na 4 rijeke

Zvjezdani grad zaslužuje i Zvjezdano ljeto, a upravo je takvo ono koje ga čeka. Od 23. lipnja do 13. srpnja 2019. Karlovac sebe i vas diže među zvijezde, u prenesenom i doslovnom značenju. Kao i svake godine dosad, gradom će se prolomiti zvukovi dobre glazbe koji će dopirati s raznoraznih koncerata, smijeh i pljesak s predstava, ulice će ispunjavati dobra atmosfera s radionica, kvizova, buvljaka i pričaonica, a Muzej Domovinskog rata po prvi će puta otvoriti svoja vrata. Zvjezdano ljeto u Karlovcu odvest će vas među zvijezde programom, ali i balonom na Festivalu balona od 28. do 30. 6. Uživajte u pogledu na zvijezde i balone u zraku, noćnim iluminacijama i maloj školi balonaštva.  

Najveći rođendan na kojem ćete biti

Zabavno ljeto u Karlovcu najveću proslavu tradicionalno čuva za zadnji dan. Slavljenik je grad Karlovac, na torti je 440 svjećica, a 13. 7. datum kada se njemu u čast priređuje i rođendanski bal. Valcer će zaplesati 440 parova, a za jedan od rijetkih gradova koji znaju točan datum svog postanka, zapjevat će i Gibonni. Rođendanski bal počinje u 20 sati, a koncert u 22 sata.

Osim Gibonnija, Zvjezdano ljeto će od 23. lipnja obilježiti i brojni drugi izvođači poput Zabranjenog pušenja, Parnog valjka i Edina Karamazova, a usred ljeta održat će se i Međunarodni festival folklora i manifestacija Okusi svijeta. Kako će zvjezdana priča početi? Pa Ivanjskim krijesom, najstarijom karlovačkom manifestacijom na obali rijeke Kupe koja 23. lipnja obilježava početak ljeta. Dva velika krijesa gorjet će, kao i zabava, dugo u noć. 

Predlažemo vam da Karlovac, baš poput zvijezde na nebu, bude vaš putokaz, a vi putnik koji će doći uživati u njegovim ljetnim događanjima. Vidimo se!