Zračna luka Zagreb najbolja u Europi u skupini veličine od 2 do 5 milijuna putnika


Putnici i korisnici usluga zračne luke “Franjo Tuđman” još jednom su prepoznali i nagradili visokim ocjenama zračnu luku kroz redovito istraživanje kvalitete usluga ACI/ASQ (Airports Council International / Airport Service Quality). Prema tom istraživanju, zagrebačka zračna luka proglašena je najboljom zračnom lukom u Europi u skupini zračnih luka veličine od 2 do 5 milijuna putnika godišnje (Best Airport in Europe by Size and Region) u 2018. godini.

Nakon ACI/ASQ nagrade u 2017. godini prema kojoj je zračna luka “Franjo Tuđman” proglašena zračnom lukom s najvećim unapređenjem u Europi (Most Improved Airport), ovo je druga u nizu vrijednih nagrada vezanih za kvalitetu usluge zračne luke.

Ovo iznimno postignuće svjedoči o važnosti i predanosti izvrsnosti u pružanju usluga putnicima koju su svi u zračnoj luci “Franjo Tuđman” postavili kao prioritet u svom svakodnevnom radu i poslovanju.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo od strane putnika i korisnika usluga prepoznati i nagrađeni kroz istraživanje ACI/ASQ, u jedinstvenoj anketi kojom se mjeri zadovoljstvo putnika uslugama zračne luke za 2018. godinu te proglašeni najboljom zračnom lukom u Europi  u skupini zračnih luka od 2 do 5 milijuna putnika. Nakon ACI/ASQ istraživanja u 2017. godini, prema kojem smo proglašeni zračnom lukom s najvećim unapređenjem, ponosni smo što su putnici i u 2018. godini prepoznali naše svakodnevne napore u pružanju usluga i nagradili nas visokim ocjenama. Ovo je nastavak naših izvrsnih rezultata i odličan uvod u skoro obilježavanje druge godišnjice otvorenja novog putničkog terminala u kojem bilježimo kontinuirani rast prometnih rezultata. Ove nagrade nas iznimno vesele, a i obvezuju nastaviti našim putnicima i korisnicima pružati još kvalitetniju i bolju uslugu“, izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Kako je spomenuto, ova nagrada je odličan uvod u obilježavanje druge godišnjice otvorenja novog putničkog terminala i nastavak pozitivnih rezultata u svim segmentima poslovanja zračne luke. Naime, od početka koncesijskog razdoblja, zagrebačka zračna luka bilježi porast prometa od 36 % i dolazak novih 15 zrakoplovnih kompanija u redovitom redu letenja. Zagreb je danas povezan s 46 izravnih odredišta u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Međunarodna zračna luka Zagreb, koncesionar zračne luke “Franjo Tuđman”, kontinuirano provodi pripreme za svaku sezonu kroz različite projekte dodatne modernizacije operativnih procesa i proširenja kapaciteta. Tako se danas pušta u promet četvrta traka za preuzimanje prtljage, što će zasigurno dodatno ubrzati protok putnika te poboljšati kvalitetu usluga zračne luke.

ACI je danas, 6. ožujka 2019. godine, u svom sjedištu u Montrealu u Kanadi, objavio dobitnike ASQ nagrada koje se dodjeljuju za kvalitetu usluga u zračnoj luci. ACI/ASQ program prepoznaje zračne luke diljem svijeta koje prema mišljenju putnika pružaju najbolje aerodromske usluge i iskustvo putovanja.

The Airport Service Quality (ASQ) program je ocjenjivanja kvalitete usluga zračnih luka te vodeći svjetski program za tzv. Benchmarking – mjerenje zadovoljstva putnika kroz 37 ključnih pokazatelja uspješnosti. Provode ga certificirani ASQ agenti koji intervjuiraju putnike u zračnim lukama putem specijaliziranog ACI / ASQ upitnika. Nagrađenim zračnim lukama dodijelit će se plakete na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada (ASQ Awards Ceremony) koja će se održati tijekom ACI svjetskog samita o korisničkom iskustvu (ACI Customer Experience Global Summit) na Baliju, u rujnu 2019. godine.

Izvor: Avioradar.hr