Zračna luka Franjo Tuđman najgora u Europi


Do kojih je glavnih zračnih luka u Europi posebno lako doći? Koje nude najbolju uslugu u pogledu opreme i udobnosti za putnike? Gdje su letovi najtočniji? Studija putničke platforme Omio napravila je ljestvicu najboljih zračnih luka u Europi, a naša luka ‘Franjo Tuđman’ našla se na samom začelju ove liste piše zagreb.info

Međunarodna zračna luka Madrid Barajac ( MAD) u Španjolskoj najsimpatičnija je putnicima u Europi.

Ukupno 30 zračnih luka europskih glavnih gradova ocijenjeno je prema dojmovima putnika, i to prema tome koliko im koja uzrokuje stres, poput kašnjenja leta ili dnevnog broja putnika. Studija je također proučila dostupnost određenih sadržaja u zračnim lukama, poput količine tuševa, mirnih područja, salona… Drugi kriterij za izradu rang liste bili su broj i kvaliteta ponuđenih sadržaja, uključujući trgovine, restorane i dječja igrališta.

“Širok raspon trgovina i restorana, kao i vrlo dobra veza između zračne luke i središta grada čine Madrid-Barajas najboljom zračnom lukom u Europi”, zaključuje se u studiji.

Zračna luka Fiumicino u Rimu sletjela je na drugo mjesto, sa 140 trgovina. Amsterdamska zračna luka Schiphol zauzima treće mjesto.

Prema istoj studiji, prema zadanim kriterijima, putnici su najgorom ocijenili Međunarodnu zračnu luku u Zagrebu – Franjo Tuđman i to sa 0 od mogućih 100 bodova.

Top lista – de.omio.com