Završen Skywalk na Biokovu


Došao je i taj dan – završeni su radovi na spektakularnom vidikovcu na Biokovu s kojeg će od srijede posjetitelji skupljati nezaboravne dojmove i snimati selfije.  Pokazat ćemo vam kako je šetati po prozirnoj podlozi, na više od 1200 metara nadmorske visine uz pogled od kojeg zastaje dah javlja rtl.hr 

Impresivan pogled prema Makarskoj rivijeri i otocima za sve koji stignu do nove atrakcije na Biokovu. Skywalk je jedinstveni vidikovac u Hrvatskoj, a posjetitelji će šetajući po staklenoj podlozi imati osjećaj da su među oblacima. Nalazi se na 1228 metara nadmorske visine, a potkova strši 12 metara od ruba litice. Osam milijuna kuna vrijedan projekt trebao bi privući malobrojne goste s makarske rivijere. 

“Velika atrakcija koja će oplemeniti doživljaj našeg Biokova koji je zaista nešto što vuče turiste. Nije samo more i sunce, vole naši turisti i planinu”, rekao je Tonči Lalić iz Turističke zajednice Makarska.  

VIDEO:


U Makarskoj se trenutno odmara 2200 gostiju, a prošle godine u ovo vrijeme bilo ih 12.000. Hoteli otvaraju svoja vrata kasnije nego ikad prije

Josipa Kuzmanić, direktorica hotela u Makarskoj, komentirala je: “Mi smo danas otvorili, primili smo prve gosti. Ti gosti su uglavnom iz Češke i imamo nešto gostiju iz Austrije i Njemačke. Najave za sezonu su dobre, nisu kao prethodnih godina, ali smo zadovoljni.”

Turistički djelatnici pomno prate i epidemiolšku situaciju u susjednoj BiH. 

“Nadamo se da će granica s Bosnom biti otvorena u dogledno vrijeme i da će doći i naši dragi prijatelji iz BiH s obzirom na to da su naši gosti koji u velikom broju dolaze na rivijeru”, rekao je Tonči Lalić. 

Broj gostiju raste iz dana u dan. A s novom turističkom atrakcijom na Biokovu možda i sezona ne bude potpuni podbačaj…