Zatvara se poznati Komodo otok


Indonezijski otok Komodo (dom Komodo zmaja) vjerojatno će biti zatvoren turistima nakon što su policajci pronašli kako se zmajevi iznose i preprodaju

Prema indonezijskom dnevniku Tempo, vlada će privremeno zatvoriti popularnu turističku atrakciju u siječnju 2020. godine. Datum ponovnog otvaranja još nije najavljen.

Tijekom zatvaranja radit će se na očuvanju endemičnih biljnih vrsta i istražiti prirodni okoliš. Nadaju se da će zatvaranje pomoći rastu populacije Komodo zmaja.

Zatvaranje je objavljeno nakon što je indonezijsko ministarstvo okoliša i šumarstva otkrilo da je razbijen krijumčarski prsten koji će prodati 41 komad Komodo zmaja. Gušteri su se prodavali po 35.000 dolara.

Komodo zmajevi su zaštićena vrsta i smatraju se najveći i najteži gušteri na svijetu i jedni od rijetkih čiji ugriz će vas koštati života jer prenose zaraznu bakteriju. Na otok ne možete bez rendžera koji će vas pratiti, naučiti nešto o Komodo zmajevima i ne daj boze, spasiti od ugriza.. Svjetske zaklade za životinje procjenjuju da je u divljini ostalo samo oko 6000 Komodo zmajeva, a sve su koncentrirane u indonežanskom Nacionalnom parku Komodo.

Životinje će se moći vidjeti u drugim dijelovima nacionalnog parka, uključujući otoke Rinca i Gili Motong.

Foto by Putoholičari: