Zagreb TourFilm Festival: Grand Prix osvojio turistički film sa španjolskim glumcem Antoniom Banderasom!


Zagreb TourFilm Festival, koji je punopravni član CIFFT-e, Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, na svečanoj večeri u hotelu Esplanade Zagreb, na kojoj su se okupili brojni sudionici trodnevnog skupa filmaša i turističkih znalaca, profesionalaca koji se bave tom, jednom od najunosnijih gospodarskih grana i ljubitelja atraktivnih destinacija, uručene su nagrade najboljim filmovima po ocjeni stručnog žirija.

GRAND PRIX za najbolji film festivala osvojio je film No joy in life is small iz Španjolske!

Link: No Joy In Life Is Small.mp4 on Vimeo

GRAND PRIX za najbolji film festivala osvojio je film No joy in life is small (Španjolska).

U kategoriji „Turistička destinacija – grad“ najboljima su proglašeni sljedeći filmovi: Time switch Aveiro (Portugal) koji je osvojio prvo mjesto, 10 plans to live Madrid (Španjolska) koji slijedi na drugom mjestu i Cannes is still standing (Francuska) koji je osvojio treće mjesto.

Nagrade za najbolji turistički film u kategoriji „Turistička destinacija – regija“ osvojili su No joy in life is small (Španjolska) koji se plasirao na prvo mjesto, Love Rias Baixas. A love story with the province of Pontevedra (Portugal) koji slijedi na drugom te Just between us (Portugal) na trećem mjestu.

U kategoriji „Turistička destinacija – država“ najboljima su proglašena čak četiri filma. Prvo mjesto osvojio je Experience a world beyond (Katar), drugo mjesto pripalo je filmu The nameless call – inside Costa Rica (Italija), treće filmu Explore Uganda – The pearl of Africa (Uganda) te četvrto Introducing the Icelandverse (Island).

U kategoriji „Turistički proizvod“ nagrade su osvojila tri hrvatska filma. Nagradu za najbolji Wellnes & Spa turistički film osvojio je film Lithuania. Find your sauna self (Litva), nagradu za najbolji film o gastronomiji World paella day (Španjolska), nagradom za najbolji film o prezentaciji baštine nagrađen je film The intangible heritage (Hrvatska), a nagradu za najbolji event film osvojio je Why choose Porto & North of Portugal for your event? The majestic adventures of Ofelia de Souza (Portugal).

Najbolji film o vinskom turizmu osvojio je A taste above iz Hrvatske, titulu najboljeg filma u kategoriji Hotel i Resort osvojio je Hotel Bohinj – Meet your spirit (Slovenija), a specijalnu nagradu na temu kulturnog turizma osvojio je film Bol & culture (Hrvatska).

U kategoriji „Najbolji turistički film i tv reportaža“ prvo mjesto osvojio je film The houses of light (Hrvatska), drugo mjesto Nature without borders (Slovenija), a treće mjesto Mamody, the last baobab digger (Francuska).

Specijalnu nagradu žirija u potkategoriji „Etnografija i društvo“ osvojio je film Lilanje in Loznica (Srbija).

Nagradu za najbolji ekološki film ponio je Forest rivers (Poljska), a najboljom TV reportažom proglašen je film Nije važno odakle sam (Srbija).

Nagradu najboljeg hrvatskog turističkog filma u kategoriji „Turistička destinacija – grad“ osvojio je Meet. Feel. Explore. Zadar, dok je nagradu najboljeg u kategoriji „Turistička destinacija – regija“ osvojio istarski film Authentic Istria – good mood/good food (Hrvatska).

U kategoriji „Turistička komunikacija (oglašavanje)“ najboljim je proglašen film Utopia (Grčka), a nagrade za najbolji video blog – vlog dobili su film Jordan (Hrvatska) koji je osvojio prvo mjesto te The real Egypt (Hrvatska) na drugom mjestu.

Nagradu Student’s Choice Award koju dodjeljuje studentski žiri sastavljen od studenata Edward Bernays University Collegea, akademskog partnera festivala, ove je godine odnio Budapest MICE image film (Mađarska).

Organizatore posebno veseli činjenica što su velik broj nagrada osvojili filmovi hrvatske produkcije te filmovi koji promoviraju Hrvatsku kao turističku destinaciju, što je i cilj ovog festivala.

Neke od nagrađenih filmova možete pogledati ovdje.

Zagreb TourFilm Festival godinama podržavaju i brojni medijski pokrovitelji, a ove godine pridružio se akademski partner Edward Bernays University College te zlatni sponzori festivala Podrumi Kolar i Chic IB bags kožna galanterija.