Za ljetovanje u Grčkoj će biti potrebna zdravstvena korona putovnica


Grčka je zbog korona virusa zabranila ulazak u zemlju putnicima izvan Europe te letove u i iz šest europskih zemalja

Grčki ministar turizma Haris Theoharis izjavio je kako će za ljetovanje u Grčkoj ove godine trebati tzv. zdravstvena korona putovnica koju promoviraju. To je, kako je objasnio, metoda sigurnog ulaska u zemlju.

Pozvao se pritom i na konzultacije koje se upravo odvijaju u Europskoj uniji o tome kako bi svaki europski građanin koji želi putovati prolazio kroz “pouzdane testove na korona virus”, piše Novac.hr.

Procjenjuje da će turizam pasti 50 posto, a Grčka ne očekuje goste iz zemalja izvan Europe. Vlada je najavila postepeno ukidanje mjera ograničenja od 4. svibnja, a proces bi trebao biti zaključen do kraja lipnja. Sezonu očekuju u srpnju, kolovozu i rujnu, a moguće je da će je uspjeti produljiti na listopad i čak studeni, ukoliko će epidemiološka situacija to dozvoljavati, rekao je ministar ovog tjedna.

Grčka je zbog korona virusa zabranila ulazak u zemlju svim putnicima izvan Europe te letove u i iz šest europskih zemalja – Turske, UK, Nizozemske, Španjolske, Italije i Njemačke. Te zabrane su na snazi do sredine svibnja.