Wizzair u pregovorima sa zračnom lukom u Zagrebu


Niskotarifni prijevoznik Wizz Air pregovara sa Zračnom lukom Zagreb o njegovom potencijalnom povratku u glavni grad Hrvatske nakon deset godina.

Lokalni mediji izvještavaju da Wizz vodi razgovore s najprometnijom hrvatskom zračnom lukom zbog pokretanja nekoliko ruta. Samo tjedan dana nakon što je Ryanair najavio otvaranje baze u gradu ovog rujna postavljanjem dva zrakoplova i lansiranjem dvanaest novih odredišta. Wizz Air nekada je održavao usluge za Zagreb iz Dortmunda i Londona, ali je prestao s radom u gradu 2011. Od tada se prvenstveno fokusirao na Split u Hrvatskoj, do kojeg će ovog ljeta pokrenuti šest novih sezonskih linija.

Zapratite nas i na našem Instagramu

Izvršni direktor Wizz Aira Jozsef Varadi prethodno je rekao da je zagrebačka zračna luka preskupa za zrakoplovnu kompaniju. Ako Zračna luka Zagreb postane razumnija, uzet ćemo jeu obzir za širenje naše mreže “, rekao je tada gospodin Varadi. Zračna luka Zagreb nedavno je pokrenula novu shemu subvencija kako bi potaknula dolazak novih zračnih linija i pokretanje novih linija. Popust uključuje 80% smanjenja naknade za uslugu putnika koja iznosi 17,5 eura. Međutim, da bi se kvalificirala, zrakoplovna tvrtka mora pokrenuti usluge iz glavnog grada Hrvatske do odredišta koja prethodno nisu bila uslužena ni u pretpandemijskoj 2019. godini i 2020. Prijevoznik također mora održavati rad tijekom cijele godine.

Izvršni direktor Ryanaira, Michael O’Leary, rekao je prošlog tjedna da će zrakoplovna tvrtka pozdraviti prisutnost Wizz Aira u zračnoj luci Zagreb i da će biti spremna za natjecanje s niskotarifnim rivalom. S druge strane, Croatia Airlines poručila je da će svoje poslovanje prilagoditi novim okolnostima na tržištu što je više moguće. Wizz Air nastavlja širiti svoju prisutnost u bivšoj Jugoslaviji ovog ljeta lansiranjem devetnaest novih linija iz regije, uključujući novu bazu u Sarajevu. Prijevoznik će uvesti devet novih ruta iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, šest iz Splita i četiri iz Beograda.

Izvor: exyuaviation