Vizu za Rusiju od 2021. možete dobili online


Uskoro uvođenje E-vize za cijelu Rusiju

Kratkoročne elektronske vize bit će dostupne za posjet Rusiji od 1. siječnja 2021. E-vize prethodno su testirane ali bile su ograničene na samo tri regije. E-vize za cijelu zemlju najavio je ruski zamjenik ministra vanjskih poslova, Jevgenij Ivanov, u intervjuu za moskovski časopis Kommersant.

Vize će biti primjenjive za kratke posjete do 16 dana, a koštat će 50 dolara. Državljani 53 zemlje mogli su od 2016. godine pristupiti elektronskim vizama za ruski Daleki istok, Kalinjingrad od 2017. i Sankt Peterburg od 2019. godine.

Međutim, Ivanov je precizirao da popis državljanstva koje ispunjavaju uvjete za E- vize neće uključivati ​​Veliku Britaniju, SAD ili Kanadu. “Odluka o uvrštavanju određene zemlje na popis donesena je nakon razmatranja brojnih čimbenika, uključujući viznu politiku neke zemlje u vezi s ruskim državljanima”

Do sada nema planiranja uvođenja promjena na popis, ali to ne znači da će takva mogućnost ubuduće biti isključena, pod uvjetom normalnog viznog dijaloga sa zemljama koje ste spomenuli.”