Viteški turnir u Gornjoj Stubici


10. lipnja ove godine održava se Viteški turnir u Gornjoj Stubici kod dvorca Oršić. Idealna prilika da zakoračite u davnu prošlost i vrijeme vitezova.

 

Ovo putovanje u prošlost održava se još od 2001. u organizaciji Muzeja seljačkih buna, kako bi se posjetitelji upoznali s običajima i načinom života u razdoblju srednjeg vijeka. Ako ste ljubitelji prošlosti ili samo želite vidjeti nešto novo i uzbudljivo, put pod noge i zaputite se za vikend u Gornju Stubicu. Doživite dah prošlosti, prisustvujte borbi vitezova, vidite kako su izgledali viteški dvoboji, naučite nešto o starim obrtima i uživajte u ponekim delicijama.

 

Osim gledanja, također ako želite slobodno se i sami možete okušati u nekoj od vještina. Osim toga možete uživati u glazbenom programu i zvucima renesansne muzike. Bit će mnogo zanimljivosti i za najmlađe pa nemojte i njih izostaviti, jer je osigurana zabava za cijelu obitelj.

Program počinje od 17 sati, pa nemojte propustiti priliku, tko zna možda i vi tamo upoznate svog viteza na bijelom konju.

M.M.