Vikend u Međimurju – Rafting po rijeci Dravi, degustacije, kupanje….


Pridružite nam se na nezaboravnom vinsko-adrenalinskom vikendu u Međimurju –  03.10. – 04.10.2020.

Evo što smo vam sve smislili:

Spuštanje čamcima po starom toku rijeke Drave, kupanje  u odličnim termama Sveti Martin i odmor u hotelu Spa Golfer****. Naravno, tome dodajte nezaobilazne vinske ture i degustacije odličnih vina gornjeg Međimurja, koje ćemo upotpuniti okusima craft piva te likera i rakija.

Organizirani polazak busom iz Zagreba i Rijeke

Evo što je sve uključeno u cijenu:

• prijevoz udobnim turističkim autobusom na relaciji Zagreb – Međimurje – Zagreb

• svi razgledi prema programu

• usluge turističkog pratitelja na putovanju

• organizacija i rezervacija aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevina paket aranžmana

1. dan:

• degustacija vina u Vinariji Knehtl-Medenjak (cca 3dcl vina po osobi),

• degustacija vina u Vinariji Kotjer (cca 3dcl vina po osobi),

• smještaj u termama Sveti Martin u Hotelu Spa Golfer u dvokrevetnim sobama s uključenom večerom  i doručkom, neograničeno kupanje u bazenskom kompleksu do 23 sata.

2. dan:

• Spust po rijeci Dravi sa kompletnom opremom + ručak

• posjet pivovari Međimurski Lepi Dečki i degustacija pive,

• posjet destileriji Good Spirit i degustacija likera i rakija.

Cijena putovanja – 980 kn (129€)

Rezerviraj svoje putovanje –> OVDJE

Detaljni program

1.dan

Polazak iz Rijeke u 6:00 (Jelačićev Trg), a iz Zagreba u 8:00 (Velesajam – glavni ulaz). Dolazak u Međimurje, u slikovitom mještancu Sveti Urban je predviđen oko 10.

U mjestu koje nosi ime sveca zaštitnika vinogradara mora da je dobro i vino, zar ne? ? Provjerit ćemo to u dvije vinarije, kod ljubaznih domaćina, vrijednih čuvara tradicije i proizvođača nagrađivanih vina.

Najprije obilazimo vinariju obitelji Knehtl-Medenjak, gdje se spravljaju vina skladnih voćnih aroma, a na popisu za degustaciju – Pinot Sivi, Silvanac Zeleni i Muškat Žuti. Doznat ćemo što je i kakvog je okusa “meso z tiblice” međimurski specijalitet spreman po staroj recepturi.

Slijedi obilazak jednog od najstarijih međimurskih vinskih podruma, onog obitelji Kojter gdje ćemo kušati Silvanac Zeleni, Rose i Muškat Žuti. Uz degustiranje raskošne lepeze vrhunskih sortnih vina, slijedi i degustacija namaza od bučinog ulja, a sve s očaravajućim pogledom na vinograde.

Sada kada smo se uvjerili u to da Međimurci i te kako imaju zašto biti ponosni na vino koje proizvode, idemo do prekrasnog prirodnog vidikovca, Mađerkinog brega, koji će ljubitelje dalekih putovanja podsjetiti na rižina polja u Aziji. Ovaj dragulj Međimurja izvor je inspiracije mnogim fotografima i ljubiteljima prirode zbog svojih terasastih vinograda i jedinstvenog pogleda na 4 države – Hrvatsku, Austriju, Sloveniju i Mađarsku. Idemo uživati u pogledu i mirisu grožđa, napraviti neizostavni selfie i čuti priču o Mađerki, plesačici iz Budimpešte po kojoj je breg dobio ime.

Spuštamo se do rijeke Mure, do slikovitog Žabnika – poslije kojeg se možete pohvaliti da ste posjetili najsjeverniju točku Hrvatske.  

Nakon toga, krećemo prema našem smještaju u toplice Sveti Martin, gdje imamo večeru i mogućnost noćnog kupanja do 23 sata.

Noćenje. 

2.dan

Nakon doručka, u 9:00 krećemo prema centru Pozoj.

Ovdje vršim pripreme za početak spusta po rijeci Dravi. Odavde imamo organiziran prijevoz do početka spusta koji traje nekih 15-ak min.

Sam spust počinje od brane hidrocentrale Donja Dubrava. Dužina spusta je 12 –ak km. Zanimljivost ovog spusta je da prolazimo kroz 3 Županije (Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-Križevačka) i srećemo dva ušća pritoka u Dravu – Plitvicu i Bednju. Prije početka spusta skiper upoznaje grupu s informacijama o rukovanju čamcem, veslanju, potencijalnim opasnostima, zanimljivostima o akumulacijskom jezeru, samoj Dravi, pritocima starog toka rijeke Drave, flori, fauni i još mnogo zanimljivosti.

Za udoban spust preporuka je ponijeti kupaći kostim/gaće, ručnik, odjeću za presvlaćenje, japanke, kreme za sunčanje.

Predviđeno trajanje aktivnosti je 3,5 do 4 sati ovisno o stajanjima, dinamici veslanja te vodostaju. Vesla i prsluci su osigurani od strane organizatora. Završetak spusta je kod pristaništa Centra „POZOJ“ (polazna točka).

S obzirom da se ne radi o klasičnom raftingu, aktivnost je prilagođena za sve dobne skupine starije od 13 god.

Nakon završetka raftinga, očekuje nas odmor i okrjepa uz ručak, meso sa roštilja uz prilog, salatu i kruh (za one koji ne žele meso priprema se povrće na žaru).

Nakon ručka, vrijeme je da se osvježimo i utažimo žeđ. Krećemo prema pivovari Međimurski Lepi Dečki gdje ćemo se kratko upoznati s procesom proizvodnje piva i gdje ćemo imati priliku odmah degustirati trenutno sva piva koja su u tom trenutku dostupna u fermentoru. 

Po završetku degustacije, idemo prema još jednom odredištu fine kapljice, destileriji Good Spirit. Vrhunski likeri i rakije spremljeni s puno ljubavi po tajnoj recepturi. Good Spirit likeri i rakije proizvode se u bregovitom dijelu Međimurja, u maloj manufakturi, od isključivo prirodnih sastojaka bez upotrebe aditiva, boja i kemijskih dodataka. Good Spirit priča temelji se na dugotrajnoj tradiciji proizvodnje rakije u gornjem Međimurju (tzv. žgajarenje). Likeri i rakije se dobivaju od vinskog destilata koji se oplemenjuje prirodnim sastojcima, a karakteriziraju ih netipični okusi, fini miris, lijepe boje i bistrine.

Slijedi povratak za Zagreb i Rijeku u 18:00.