Vikend na Špancirfestu


 
Zadnji dani Špancirfesta u Varaždinu, evo što vas još očekuje
Malo je festivala koji se mogu podičiti raznolikošću i kreativnošću Špancirfesta, a to potvrđuje i ovogodišnji koncertni niz, koji će se odvijati na čak četiri pozornice, razmještene kroz cijelu povijesnu jezgru Varaždina. Glazbeni program Špancirfesta dolazi kao kruna svakog festivalskog dana. I osmišljen je tako da zadovolji široku lepezu ukusa tisuća posjetitelja Špancirfesta, koji se žele zabaviti, plesati, pjevati ili samo uživati.
 
KORZO (Trg kralja Tomislava)

25.08. petak – Cat Paws
26.08. subota – Songkillers
27.08. nedjelja – Scifidelity Orchestra / Irma Dragičević
 
STANČIĆ (Trg Miljenka Stančića)

25.08. petak – Nikola Marjanović
26.08. subota – Jakša Jores & DJ Kresh
27.08. nedjelja – Mangroove
Iako je u predivnoj gradskoj jezgri Varaždina teško pronaći lokaciju, koja kao kulisa ne oduzima dah, ipak posebno mjesto zauzimaju pozornice na dva varaždinska trga –  na Korzu (Trg kralja Tomislava) i popularnom Stančiću (Trg Miljenka Stančića), nenametljivo smještene u srce pješačke zone. Glazbeni program na ta dva trga, prema mnogima među najljepšima u Hrvatskoj, raznolik je baš kao i sam Špancirfest i, što je jednako važno, potpuno je besplatan
Vila Bedeković s pravom slovi kao posebna poslastica Špancirfesta. Pozornica smještena u perivoju predivne palače, okrenuta prema glavnom varaždinskom gradskom parku romantično je, smirujuće i inspirativno mjesto ne samo za brojnu publiku već i za umjetnike: glazbenike, glumce i komičare, koji na njoj nastupaju.
I ove godine su izvođači, koji će oplemeniti taj jedinstveni prostor, pažljivo birani na način da program vile Bedeković oslikava sve ono je Špancirfest u proteklih 19 godina pružao svojoj publici – iznimnu kvalitetu, raznolikost, spoj modernog i tradicionalnog, domaćeg i svjetskog, svježeg i dobro poznatog, glazbe, teatra i smijeha. 
Ulaznice, čije se cijene ovisno o izvođaču kreću između 40,00 i 70,00 kuna, u prodaji su u na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.
 
KONCERTI: 
25.08. petak  – Voca People (50,00 kn)
26.08. subota – Massimo (70,00 kn)
27.08. nedjelja – Sudar Percussion (50,00 kn)

25.08. petak – Voca People


U današnjem svijetu teško je dokučiti što je stvarno, a što lažno. Kada skupina pjevajućih bića tvrdi da su vanzemaljci s planete Voca, smještene “odmah iza sunca”; stvorenja koja komuniciraju isključivo glazbom, a nasukana na Zemlji putuju od pozornice do pozornice pokušavajući energijom oduševljene publike napuniti svoj svemirski  brod, onda im treba pomoći.
Voca People nisu “obični” pjevajući vanzemaljci. Njihov show, sastavljen od nevjerojatnih vokalnih izvedbi s dodatkom komedije, interakcije s publikom i snažne energije koja ih prožima, čini ih jednom od najzanimljivijih accapella atrakcija današnjice, a sva ta kreativnost neizbježno ih je morala iz Izraela dovesti i do Špancirfesta.
Volite li glazbu, smijeh, Špancirfest, kreativnost i pozitivu i zanima vas koje su granice izražajnosti ljudskog, pardon, vanzemaljskog glasa, ne propustite nastup accapella skupine Voca People.
Voca People će se na Špancirfest teleportirati u petak, 25. kolovoza na čarobnu pozornicu kod vile Bedeković. Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

 
26.08.2017. subota – Massimo


Massimo i Špancirfest vole se javno, to nije tajna. Povratak u Varaždin, ovaj puta na romantičnu pozornicu kod vile Bedeković, nije slučajnost već obveza, a Massimov bogati repertoar prepun velikih pjesama, njegov jedinstveni vokal i vrhunski bend u čarobnom ambijentu bit će jedan od koncertnih vrhunaca ovogodišnjeg festivala. Dakako, zvijezda Massimovog sjaja zaslužuje prime-time termin druge subote Špancirfesta, 26. kolovoza, a ulaznice po cijeni od 70,00 kuna u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

 
27.08. nedjelja – Sudar Percussion


Kada netko jednu udaraljkašku skupinu nazove “najotkačenijom grupom muzičara na ovim prostorima”, a netko drugi za njihov nastupni album službeno napiše da se radi o “rocku s jajima do koljena”; kada se njihovom obradom svojeg “Oxygene IV” oduševi sam Jean Michel Jarre te kad vam mi kažemo da će ta otkačena skupina u nedjelju 27. kolovoza nastupiti kod vile Bedeković, onda jedino preostalo logično pitanje glasi: “ima li još karata?”.
Sudar Percussion već punih sedam godina svojim svježim pogledom na poznata djela klasične i popularne glazbe, puni gledališta i oduševljava publiku gdje god se pojave pomičući granice onoga što se smatra udaraljkaškom glazbom. Njihova kvaliteta, inovativnost i otkačenost savršena su preporuka za vrhunski glazbeni doživljaj posljednjeg dana Špancirfesta.
Sudar Percussion nastupit će kod vile Bedeković 27. kolovoza, a ulaznice po cijeni od 50,00 kuna u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

 
Cijeli PROGRAM možete vidjeti –> OVDJE