Uvodi se avionska linija između Dubrovnika i Budimpešte


Dubrovnik i Budimpešta nakon 13 godina bit će povezani aviolinijom u ljetnom rasporedu letenja. Najavio je to Michal Fijol, komercijalni direktor poljskog LOT-a, na aerodromu Liszt Ferenc u Budimpešti gdje je predstavio povećanje broja postojećih te uvođenje novih letova ove aviokompanije u 2020. godini piše Index.hr

“Cilj nam je daljnje pozicioniranje Hrvatske kao aviodestinacije, a tome će nam uvelike pridonijeti uvođenje direktnog leta između Dubrovnika i Budimpešte nakon 13 godina. Siguran sam kako će ovaj let u našu zemlju privući još veći broj uvijek nam dragih mađarskih gostiju koji se nalaze među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet”, rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je u dosadašnjem dijelu godine s mađarskog tržišta ostvareno oko 640 tisuća dolazaka i više od 3,2 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3 posto.

Vožnja će trajati sat i 15 minuta

Linija Budimpešta – Dubrovnik prometovat će nedjeljom, vožnja će trajati sat i 15 minuta, a prvi let najavljen je za 7. lipnja 2020. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa Embraer koji će iz Budimpešte za Dubrovnik kretati u 7 sati, dok je polazak iz Dubrovnika za Budimpeštu predviđen istog dana u 8:55.

Prema sadašnjim planovima LOT-a, ovaj će let biti aktualan do kraja rujna 2020., ali je ostavljena opcija prometovanja tijekom cijelog ljetnog rasporeda letenja.