U Irskoj se otvara ‘corona free’ pub


Posjetitelji sami snose trošak testiranja od 10 eura koje se obavlja od 17 do 19 sati

UPDATE: Vlasti su bar zatvorile isti dan

Bar na zapadu Irske najavio je otvaranje kao prvi ‘corona free’ pab u zemlji u kojemu će se posjetitelje prije ulaska testirati brzim testom.

Prema Eileen’s Bar, pabu u mjestu Aughamore dva i pol sata vožnje udaljenom od glavnog grada Dublina, posjetitelji moraju prvo čekati u određenom prostoru kako bi ih “stručna osoba testirala na virus”.

Vlasnika paba Donal Byrne objavio je na Facebooku da će samo redovitim posjetiteljima biti dozvoljen ulazak i samo ako su negativni na testiranju, no dodao je da će piće moći popiti i tamo gdje čekaju na testiranje i dok čekaju rezultat. Posjetitelji sami snose trošak testiranja od 10 eura koje se obavlja od 17 do 19 sati.

“Trošak testiranja veći je od toga no Eileen’s s radošću pokriva razliku kako bi bio siguran da su naši zaposlenici i gosti sigurni i zdravi”, napisao je na facebooku. Dobili su pregršt pozitivnih, ali neke negativne komentare ispod objave. 

U pubu će posjetitelji morati poštivati službene zdravstvene preporuke za restorane i pabove, od sjedenja za stolovima do održavanja udaljenosti među posjetiteljima.

U Irskoj smiju raditi samo barovi koji serviraju hranu što je razljutilo vlasnike 3500 pabova koji ne nude hranu. 

izvor: rtl.hr