Turkish Airlines vraća “leteće kuhare”


Turkish Airlines je u svibnju najavio povratak svoje usluge kuhara na letovima od osam sati ili duže. Obroci su gurmanska jela pripremljena za kvalitetu restorana na nebu, a pripremaju ih “leteći kuhari” avio kompanije.

“Tijekom protekle godine morali smo izvršiti mnoge prilagodbe u ponudi proizvoda i usluga kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost naših putnika i zaposlenika”, podijelio je predsjednik uprave i izvršnog odbora Turkish Airlinesa, M. Ilker Ayci. “Naša nagrađivana usluga hrane i program “Leteći kuhari” prepoznatljiv su aspekt zrakoplovne tvrtke i rado ćemo to ponovo predstaviti našim gostima širom svijeta kako bi iskustvo leta bilo što ugodnije.”

Prema podacima zrakoplovne tvrtke, leteće kuhare zrakoplovna kompanija odabrala je na temelju “raznolikog skupa kulinarskih i poslužiteljskih vještina” i odgovorni su za “kuhanje i nadgledanje pripreme hrane koristeći samo najkvalitetnije i svježe sastojke”.

Jela uključuju namirnice za doručak poput saća iz Erzincana sa umakom od kajmaka iz Afyona, a iz Anatotolije začinjene paprike i namaz, a za večeru mesne okruglice na žaru s pirjanim tikvicama i pečenom crvenom paprikom i bulgarom, ili “Manti” domaći turski ravioli s mljevenom govedinom, umakom od rajčice i jogurtom.

Uz ovu nagrađivanu uslugu hrane, Turkish Airlines je sada nastavio i s ostalim uslugama u letu, uključujući posluživanje izbora toplih i hladnih napitaka, svježih sokova i wellness čajeva “Fly Good, Feel Good”. I dalje će distribuirati svoje “Higijenske setove” koji sadrže masku za lice, dezinficijens i antiseptičko maramice kako bi se svima olakšalo ponovno letenje. Ne brinite, masku možete skinuti dok jedete ono što je kuhar pripremio.

Turkish Airlines također proširuje uslugu najavom da će međunarodna zračna luka Newark Liberty International Airport služiti kao njena 10. američka destinacija. Od 21. svibnja Turkish Airlines, koji leti u više zemalja od bilo koje druge zrakoplovne kompanije, nudit će četiri leta tjedno za i iz Istanbula prije nego što prijeđe na svakodnevnu uslugu 1. lipnja. Newark, međunarodna zračna luka koja opslužuje područje New Yorka, bit će 321. odredište Turkish Airlinesa.