Turkish Airlines reducirao broj letova prema Zagrebu, nema najave za Dubrovnik


Turska nacionalna kompanija od nedjelje, 02. kolovoza, prometuje s manje tjednih letova na liniji Istanbul – Zagreb

Turkish Airlines u srpnju je prometovao pet puta tjedno na liniji Istanbul – Zagreb, no od početka kolovoza došlo je do redukcije u broju tjednih letova. Kompanija će kroz cijeli kolovoz na spomenutoj liniji prometovati svega četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, letovi će se ponedjeljkom i petkom odvijati u večernjem, a srijedom i nedjeljom u jutarnjem terminu.

Na liniji su najavljeni zrakoplovi manjeg kapaciteta (uglavnom A319). Valja spomenuti kako je Turkish Airlines prije izbijanja pandemije prema Zagrebu prometovao čak 2 puta dnevno, prevozeći i veliki broj putnika iz Azije, a upravo tih turista gotovo da i nema u Hrvatskoj ove godine. Kompanija je više puta prilagođavala svoj kapacitet na liniji uvođenjem većih zrakoplova, no to ove godine vjerojatno neće biti potrebno.

Druga linija Turkish Airlinesa u Hrvatskoj, ona prema Dubrovniku, ranije je bila najavljena za rujan, no svi su letovi odgođeni te kompanija trenutno nudi letove u listopadu, no jasno je da će i oni uskoro biti otkazani. Time se zapravo Turkish Airlines ove godine neće ni vratiti u dubrovačku zračnu luku.

Izvor: croatianaviation