Top pet destinacija za solo putnike


Nedostatak suputnika ne bi trebao biti razlog odustajanja od putovanja na destinacije o kojima ste oduvijek sanjali. Štoviše, postoje brojni razlozi zašto su solo putovanja odlična za sve. Osim što ih je lakše organizirati, omogućuju nam da slijedimo svoj unutarnji kompas i uživamo u stvarima koje upravo nas kao pojedinca ispunjavaju bez potrebe da se prilagođavamo drugima.

Prilika su da upoznamo nove krajeve, kulture i ljude, ali i sami sebe. Ona grade samopouzdanje, potiču nas da se naučimo oslanjati sami na sebe i da izađemo iz svoje zone komfora. Čine nas boljima i ostavljaju brojne uspomene koje će nas pratiti do kraja života. Zaista se isplati odvažiti i krenuti putovati sam.

U povodu svjetskog dana „Plan a solo vacation day“ koji se svake godine obilježava 1. ožujka, Emirates donosi neke od idealnih destinacija za solo putovanja.

U Dubai s fotoaparatom u ruci

Postoje gradovi u kojima se savršeni kadrovi za fotografiranje nalaze na svakom uglu. Dubai je jedan od tih gradova i upravo zato vrijedi ga posjetiti bez pratnje. Na taj vas način nitko neće požurivati ili vam gunđati zašto toliko puno fotografirate. Poznate znamenitosti tog grada uključuju najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifu, Burj Al Arab i Dubai Fountain, ali Dubai također nudi pregršt raznolikih atrakcija koje mogu solo putnike okupirati satima. Vožnja u drvenom brodiću abri kroz potok – povijesno srce Dubaija i posjet soukovima – tradicionalnim tržnicama u starom gradu osigurat će mnogo kutova koji su potrebni za savršene fotografije, ali i pomoći posjetiteljima da osjete dašak arapske tradicije. Posjet muzejima diljem grada ili akvariju Dubai Aquarium koji se nalazi u šoping centru Dubai Mall mjesta su gdje se mogu napraviti divne fotografije, ali i uspomene za cijeli život.

Emirates hrvatskim putnicima za vrijeme ljetnog reda letenja nudi dnevni direktan let prema Dubaiju zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER.

Prava avantura na Novom Zelandu

Posjet Christchurchu na Novom Zelandu raj je za sve avanturiste. Bungee jumping, rafting, promatranje kitova, brdski biciklizam i vožnja u balonu na vrući zrak samo su neke od aktivnosti koje se tamo mogu probati. Ako pak nakon adrenalinskih aktivnosti nastupi umor, za razgledavanje su dostupni impresivni gejziri.

Emirates hrvatskim putnicima nudi dnevni let do Christchurcha uz presjedanjem u Sydneyu zrakoplovom tipa A380.

 

Opuštanje na pješčanim plažama Mauricijusa

Ljepota ovog malog otoka istočno od Madagaskara navela je slavnog pisca Marka Twaina da raj opiše samo kao kopiju tog čuvenog otoka. Dugačke pješčane plaže i čisto more recept je za idealan odmor od stresa i problema svakodnevice. U pauzama od odmaranja vrijedi istražiti egzotičan botanički vrt Pamplemousses u Port Louisu ili pogledati tradicionalni ples zvan sega, a dan završiti promatranjem zalaska s neke od plaža na zapadnoj strani otoka.

Emirates hrvatskim putnicima nudi dva dnevna leta prema Mauricijusu zrakoplovima tipa Airbus A380 uz presjedanje u Dubaiju.

Nezaboravna poznanstva u Torontu

Kanađani slove kao izuzetno drag i ljubazan narod, a u Torontu se svi osjećaju dobrodošlo. To je grad u kojem ne treba postojati strah od usamljenosti jer je idealno mjesto za sklapanje novih poznanstava od kojih neka mogu potrajati do kraja života. S novim prijateljima možete pogledate utakmicu hokeja na ledu ili zajedno posjetiti najveći slap na svijetu Niagara Falls koji se nalazi svega 90 minuta od Toronta.

Emirates hrvatskim putnicima nudi pet tjednih letova prema Torontu zrakoplovima tipa A380 uz presjedanje u Dubaiju.

Primamljivi okusi meksičke kuhinje

Tradicionalna jela kao što su taco, quesadilla, burrito, enchilada i fajita samo su neka jela koja mame gurmane u glavni grad Meksika. Osim u hrani, uživati se može u istraživanju povijesne jezgre tog grada, a vrijedno je posjetiti i park Chapultepec te kuću Fride Kahlo.

Emirates hrvatskim putnicima nudi dnevni let prema Mexico Cityju uz presjedanje u Barceloni redizajniranim zrakoplovima tipa Boeing 777-200LR.

Emirates povezuje Zagreb s Dubaijem izravnim letom zrakoplovom tipa Boeing 777-300ER, a putnicima je na raspolaganju i globalna Emiratesova mreža sa samo jednim presjedanjem u Dubaiju. Zrakoplovna kompanija Emirates u svojoj ponudi ima više od 150 destinacija u 84 zemlje diljem svijeta te ima jednu od najmlađih flota koju čine zrakoplovi tipa Boeing 777 i Airbus A380. Emiratesovi putnici u svim klasama u zrakoplovu mogu uživati u nagrađivanom sustavu za zabavu na letu s više od 4.500 kanala najnovijih filmova, glazbe i TV programa. Putnicima su također dostupna besplatna pića i regionalno inspirirani jelovnici uz sveprisutno srdačno gostoprimstvo multikulturalne kabinske posade.