TOP 7 razloga zašto posjetiti Međimurje


Ovog ljeta posjetite Međimurje jer Međimurje vam daje više. Čeka vas mnoštvo raznolike turističke ponude koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije, a osim što ćete u Međimurju uživati, čeka vas više od 100 besplatnih doživljaja. Pročitajte članak i saznajte zašto je Međimurje idealna ljetna destinacija i zašto daje više.

Upoznajte Međimurje – Vinska tura u društvu Putoholičara – Prijavi se – Datum putovanja – 21.6.

Lokalna gastronomska ponuda s jelima za koja se traže recepti

Svi ste barem jednom čuli za Međimursku gibanicu, tradicionalnu međimursku slasticu čiji će vam okus dugo ostati zapamćen na nepcima. Pamtit ćete Međimurje i po mesu ‘z tiblice, kvalitetnom bućinom ulju i još mnoštvu drugih gastronomskih delicija jer kad gost dolazi u Međimurje, čeka ga pun stol lokalnih specijaliteta.

Lokalni su to specijaliteti koji se iz dana u dan nadopunjuju i poboljšavaju, a oni koji ih kušaju uvijek ih rado pokušavaju pripremiti i kod kuće. Međimurske specijalitete možete kušati u najkvalitetnijim i višestruko nagrađivanim restoranima poput Terbotza i Male hiže, a lokalna gastronomija gornjeg Međimurja dobitnik je prestižne nagrade Europske destinacije izvrsnosti.

Priroda koja zove na uživanje

Mlin na Muri u Svetom Martinu na Muri, Mlinarov poučni put, Mađerkin breg, rijeke Drava i Mura, Bedekovićeve grabe i Regionalni park Mura-Drava samo su dio netaknute međimurske prirode koja će oduševiti sve ljubitelje svježeg zraka i zelene boje koje ima napretek.

Plodni prostor između rijeka Drave i Mure UNESCO je uvrstio i zaštitio kao prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, a koliko se u Međimurju voli priroda govori i činjenica da ga nazivaju i hrvatskim cvjetnjakom. Dođite, opustite se u prirodi i dopustite neka vas očara.

Najnagrađivanija vinska cesta na svijetu 

Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina u Međimurju se njeguju još od antičkog doba, a kvalitetu dokazuju prestižne Decanter nagrade i pohvale koje međimurski vinari nižu jednu za drugom. S više od 20 Decantera na 600 hektara vinograda, Međimurska vinska cesta je najnagrađivanija cesta na svijetu.

Ovaj se vinski kraj ponosi i autohtonom međimurskom sortom pušipelom koju Međimurci pakiraju u posebno dizajnirane boce. O kakvom je umijeću pravljenja vina riječ, isprobajte prilikom svog posjeta.  

Više od 700 km biciklističkih staza  

U Međimurju vas čeka čak 700 kilometara biciklističkih staza i vožnja kroz lijepu prirodu i teren prošaran brežuljcima, šumama, šumskim putevima i označenim biciklističkim stazama,

Ponesite ili unajmite bicikl i istražite barem neke od mnogobrojnih označenih biciklističkih staza, a u Međimurju ćete naći i prvi Bike Hotel u kontinentalnoj Hrvatskoj. Hotel Spa Golfer u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin nudi kompletnu infrastrukturu namijenjenu biciklistima, pa ni o čemu ne morate brinuti.

LifeClass Terme Sveti Martin i prva hrvatska healthness destinacija  

Resort LifeClassTerme Sveti Martin sastoji se od niza aktivnih, ali i opuštajućih aktivnosti: bazeni, jacuzziji, masaže i saune. Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu, a njezin ljekoviti učinak djeluje u tri bazena i tri Whirlpoola koji su idealan odabir za početak ili kraj dana.

LifeClass Terme Sveti Martin začetnik su healthness koncepta kojim na jednom mjestu dobivate kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja svojega tijela, uma i duše. Za sve one koji se žele ohladiti u vrućim ljetnim danima, tu je Aquapark Martilandia koji donosi pregršt zabavnih sadržaja za sve uzraste.

U Međimurju ćete uživati jer…

Međimurje će vas razveseliti jer je se diči s prosječnom ocjena 9,0 za kvalitetu smještaja, više je od 50 dana Corona free, ovdje je više od 10 restorana dobilo oznaku  Međimurskog zlatnog gurmana – marke za vrhunske restorane.

Nećete tu pobjeći ni od kulture i tradicije jer je više od 50 kulturnih atrakcija dio biserne ogrlice Ekomuzeja Međimurje, a više od 20.000 zabilježenih međimurskih popevki dio je UNESCO-ve riznice svjetske nematerijalne baštine. No, nije to sve jer…

Međimurje daje više!

Međimurje je malo, ali daje vam više. Trebate znati da ova mala turistička destinacija s malim brojem gostiju ima gostoljubive domaćine koji imaju više vremena posvetiti se svojim gostima. Dođite u Međimurje jer vas čeka više od 100 besplatnih doživljaja koji uključuju sportske aktivnosti i yogu, ulaznice za posjete muzejima i zbirkama, vođene turističke ture, degustacije vrhunskih vina i slasnih jela, korištenja e-bikea, ulaznice za događanja, i zabavne adrenalinskih avanture.

No, to nije sve jer osim što ćete za svakih potrošenih 250 kuna dobiti kupon i uživati u jednom od 100 besplatnih doživljaja, sudjelovat ćete i u nagradnoj igri gdje možete osvojiti vrijedne nagrade. Sve informacije potražite na web stranici Turističke zajednice Međimurske županije.

Dođite u Međimurje jer Međimurje vam daje više – više prirode, više zdravlja, više pjesme, više ukusnih jela i vina, više kvalitete i više sigurnosti!