TOP 5 razloga zašto posjetiti Karlovac ove jeseni


Još niste bili u Karlovcu? Imamo popis top 5 razloga zašto ga posjetiti ove jeseni. Mističan Dubovac, četiri rijeke, upoznavanje bogatstva vodenog svijeta u zatvorenom? Hmm. Još kad k popisu dodamo maglu i fine slastice, jednostavno trebate biti zainteresirani. Saznajte zašto.

Istražite u jesen mističan Dubovac

Zidine Starog grada Dubovca slove kao najstariji karlovački spomenik. Zanimljivo je da je ime dobio po hrastovoj šumi koja ga je nekad okruživala, a danas osim što ovdje možete uživati u zanimljivim ostacima povijesti i šetnji s pogledom na, često maglovite vizure grada Karlovca, guštati možete i u restoranu uređenom u srednjovjekovnom stilu.

Okinite zanimljive fotke – magle

Sigurno se pitate zašto bi netko posjetio određeno mjesto zbog magle, no ona Karlovcu daje posebnu čar. Dođete u Karlovac, namjestite fotić u idealnu poziciju i eto magije. Karlovac nestaje. U magli. Najčešće je takvih dana u godini 78, a ako požurite i vi ćete uživati u prizorima. Magla i jesenske boje – sigurno ćete razviti fotku u većoj dimenziji i krasit će vaš zid.

Šetnja kraj 4 rijeke

Već i ptice na grani znaju da je Karlovac poseban po tome što se nalazi na četiri rijeke. Kupa, Korana, Mrežnica, Dobra – birajte od koje ćete krenuti. Svaka je posebna, a ako bolje promatrate, lako možete uočiti razlike u boji vode. Još jedna stvar zanimljiva za fotkanje. P.S. Možda naiđete i na sirenu!

cof

Upoznavanje riječnog vodenog svijeta

Zahladilo je, pa dio vremena možete provesti u zatvorenim prostorima. Naš je prijedlog Aquatika, jedinstven slatkovodni muzej u kojem ćete upoznati čari flore i faune podzemnog svijeta. Nije ni čudno da se nalazi upravo u gradu na četiri rijeke u kojem pliva mnoštvo riba. Stavite Aquatiku na popis i između ostalog saznajte da li ribe piju vodu. Mi znamo, a vi?

Hrana, hrana i hrana

Svi mi volimo fino jesti, a vi iz Karlovca nećete otići bez da se fino naguštate u hrani. Ovog puta krećemo obrnutim redoslijedom – od slatkog. Obavezno, ali obavezno kušajte slastice od kestena, omiljenog nam jesenskog ploda koji se nalazi i u mnogim šumama koje okružuju Karlovac. Utoplite se i juhom od buče, kušajte jela od vrganja koji su specifični za karlovačko područje, a dan zaokružite finim buncekom u kombinaciji sa zeljem. Popis restorana pronađite ovdje.

Uskoro stiže i prosinac, što znači da će biti vrijeme za Advent u Karlovcu kada ćemo svi uživati u čarima blagdana, adventskom programu, nezaboravnim gastronomskim delicijama i naravno, kuhanom vinu. Vidimo se u Karlovcu!