TAP Portugal povećava broj letova prema Zagrebu


Portugalski nacionalni avioprijevoznik, TAP Portugal, član Star Alliance grupacije, u nadolazećem ljetnom redu letenja planira prometovati na redovnoj sezonskoj liniji između Lisabona i Zagreba.

Piše: croatianaviation

TAP Portugal u ljetnom redu letenja ove godine planira obnoviti svoju jedinu liniju prema Hrvatskoj, između Lisabona i Zagreba. TAP je na ovoj liniji prometovao prije šest godina, no ista je ukinuta zbog restrukturacije samog prijevoznika.

Između Lisabona i Zagreba do izbijanja globalne pandemije prometovala je i hrvatska nacionalna aviokompanija, Croatia Airlines.

TAP se u Zagreb vratio u ljetnom redu letenja prošle godine, unatoč niskoj potražnji i putničkim restrikcijama zbog globalne pandemije. U prometu su bila tri leta tjedno, svake srijede, petka i nedjelje.

U ljetnom redu letenja ove godine koji na snagu stupa na samom kraju ožujka, TAP Portugal najavljuje jedan let tjedno više između dva grada. Uz letove srijedom, petkom i nedjeljom koji su u prometu bili i prošle sezone, TAP nudi i dodatni let svake subote. Prvi let najavljen je za 27. ožujak, dok su letovi subotom dostupni od 28. svibnja.

Na letovima prema Zagrebu TAP Portugal planira koristiti zrakoplove tipa E190, E195, A319 te A320, kapaciteta od 106 do 174 sjedala u putničkoj kabini.

Ovaj je avioprijevoznik poznat po vrlo dobrim konekcijama prema Sjevernoj i Južnoj Americi, kao i prema Africi, a često su dostupne i povoljne cijene povratnih aviokarata prema SAD-u. Ono što treba naglasiti jest i činjenica da na većem broju prekooceanskih linija TAP Portugal koristi i uskotrupne zrakoplove tipa A321LR kapaciteta do 168 putnika, no i moderne širokotrupce tipa Airbus A330-900neo kapaciteta do 298 putnika.