Svi koji putuju u Izrael obavezna karantena 14 dana zbog koronavirusa


Od 12. ožujka, nijedan stranac ne može ući u zemlju bez 14-dnevne samostalne karantene kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. To je teška, ali potrebna odluka, kaže premijer države.

Do danas je u Izraelu potvrđeno 50 slučajeva koronavirusne infekcije, no predviđa se da će se taj broj povećati u narednim danima. Zbog te činjenice, izraelska vlada odlučila je poduzeti daljnje korake kako bi zaštitila svoje građane: SVAKI koji stigne u Izrael bit će u karanteni 14 dana.

Novi propisi stupili su na snagu odmah za sve Izraelce koji se vraćaju u zemlju, ali primjenjivat će se na strane državljane od 12. ožujka (od 20:00) i vrijedit će dva tjedna. Tek nakon toga, vlada će ponovno preispitati rizike i odlučiti što je sljedeći korak.

Mediji izvještavaju da je oko 268.000 Izraelaca trenutno u inozemstvu i da će se morati vratiti u karantenu pri povratku. Također znači da će svi ljudi koji dođu u Izrael morati dokazati da imaju odgovarajući smještaj kako bi bili pod karantenom.

Ranije ovog mjeseca Izrael je odlučio staviti u karantenu samo one koji su u roku od 14 dana posjetili Singapur, Kinu, Tajland, Iran, Irak, Južnu Koreju, Japan, Hong Kong, Kinu, Makao, Siriju ili Italiju.