Superpopust za letove iz Dubrovnika do Zagreba


Dubrovčanima se smiješi superpopust za letove do Zagreba piše slobodnadalmacija.hr

Ako dubrovačka gradska uprava i predstavnici novog čarter avioprijevoznika Limitless Airways d.o.o. uspiju na očekivani način, brzo, dovršiti sve pripremne aktivnosti, Dubrovčani bi već od 15. studenoga mogli dobiti novu zrakoplovnu liniju do Zagreba na kojoj bi cijena povratne karte iznosila samo 350 kuna!

Svakodnevnim rotacijama na relaciji Dubrovnik – Zagreb i obratno u jutarnjim i popodnevnim satima, uz popunjenost 120 sjedala, koja čine dvije trećine kapaciteta zrakoplova, prosječna cijena povratne zrakoplovne karte sa svim dažbinama iznosila bi oko 600 kuna.

Kad se u taj iznos uračuna subvencija od 250 kuna koju za povratnu kartu do glavnoga grada imaju svi građani Dubrovnika, za odlazak do metropole i natrag Dubrovčani bi plaćali iznimno povoljnu kartu od samo 350 kuna. To je jeftinije i od najpovoljnije povratne karte bilo kojeg autobusera koji trenutačno održava redovite linije do Zagreba. Sve je to razlog zašto već sada nitko ne sumnja u opravdanost uspostave nove linije i zadovoljavajuću popunjenost aviosjedala.

Nova je linija rezultat razgovora dubrovačkoga gradonačelnika Andre Vlahušića i Adnana Bukića kao glavnog izvršnog direktora novog zrakoplovnog prijevoznika Limitless Airwaysa d.o.o., kojem je sjedište u Omišlju na Krku, odnosno u Zračnoj luci Rijeka.

Do konačnog i željenog polijetanja prvih airbusova, odnosno starta nove aviolinije, treba, dakle, utvrditi tko će jamčiti za troškove koji će, unatoč niskim cijenama, zbog dobre prodaje dovesti do pristojne zarade. To bi, u konačnici, moglo potaknuti i nacionalnog avioprijevoznika Croatiju Airlines da u borbi za putnike i punije kapacitete snizi svoje cijene te metropolu i na taj način približi hrvatskom jugu.
Cijeli članak možete pročitati OVDJE