Stratford – rodni grad Justin Biebera


Grad kulture, te jedno od idealnih mjesta koje bi svaki čokoholičar želio posjetiti.

Htjeli ili ne svi znamo tko je Justin Bieber i priznajte barem su vam jednom u glavi prošli stihovi Baby, baby, baby oooh. Većina ljudi i zna da je dečko rođen u Kanadi ali da je Stratford grad u kojem je odrastao već je nešto manje poznata činjenica. No ipak zahvaljujući pop zvijezdi grad je stekao internacionalnu slavu. Ako ste jedan od velikih obožavatelja  možete slijediti Bieber-ističnu kartu Biber-isticna karta, te možete vidjeti kako izgleda Justinov Stratford. Karta vas vodi ulicama grada koje su od posebnog značaja Justinu i možete se upoznati s početcima njegove karijere.

Ipak osim Justina, Stratford ima mnogo zanimljivosti za ponuditi posjetiteljima koji navrate. U ovom gradu naći će se ponešto za svakog sladokusca. Jedna od zanimljivosti koja će privući svakog ljubitelja čokolade je “Chocolate Trail Pass”. Kupnjom kupona dobivate pravo da isprobate razne delicije iz 6 od 25 ponuđenih dućana. Sami birate što želite degustirati, kojim redom i na taj način ovisi i vaš obilazak grada. Nema ništa boljeg od povremenog stajanja da se podigne razina šećera.

Ako baš niste ljubitelj slatkoga za vas je onda idealna “Bacon-and-Ale Trail”. Umjesto čokoladnih delicija možete posjetiti 5 ugostiteljskih obrta, te isprobavati slaninu i pive. Ako volite jedno i drugo, možete se onda počasti desertom nakon jela. Za obje ponude možete kupone iskoristiti u roku od 3 dana od kupnje.

Ako ste ljubitelj glume i kazališta, tamo se održava Stratfordski festival gdje možete vidjeti mnoge Shakespeare-ove drame, neke od Grčkih tragedija, Broadwayskih mjuzikla ili suvremene predstave.

Osim velikog broja posjetitelja, festival je veliko okupljalište glumaca i pisaca kazališnih komada kako iz Kanade tako iz Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

 

Zanimljivost da u Shakespearovim vrtovima možete naći biljke koje se spominju u njegovim drama.

Ako se ikada nađete u Ontariju, ovo je grad koji se isplati posjetiti, uz obilje zanimljivosti za posjetiti tu su i gastronomski specijaliteti, koji će svakog posjetitelja ostaviti zadovoljnim.

M.M.