Što to ovog vikenda priprema Dalićev Varaždin?


Da, da, baš kao i diljem Hrvatske, i u Varaždinu, gradu izbornika Zlatka Dalića utakmice hrvatske nogometne reprezentacije gledat će se na velikom ekranu na trgu koji nosi baš prikladan naziv – Europski trg.

 Uz ponudu hrane i pića, za potpuni doživljaj zajedničkog gledanja prve utakmice hrvatske reprezentacije u subotu će za sve navijače i navijačice, male i velike, od 16 do 18 i 30 sati na Europskom trgu biti organizirano i besplatno oslikavanje lica u bojama naše reprezentacije.

Ako pak niste ljubitelj nogometa, ali ste oduvijek primjerice željeli zaviriti u tuđe dvorište i otkriti tajne koje se tamo kriju, Varaždin vam ovog vikenda pruža priliku i za to.

Jedinstvena prilika za istraživanje skrivenih dvorišta

U subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja, imate priliku istražiti ne samo jedno, već 18 dvorišta koja će otvoriti svoja vrata u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta. Dio njih kroz godinu je skriven od pogleda iza visokih zidova u prekrasnoj varaždinskoj povijesnoj jezgri koja osvaja na prvu, a tijekom Festivala varaždinskih dvorišta je posebno privlačna.

Bogatstvo sadržaja za sve generacije

Više od 100 različitih sadržaja čeka vas tijekom dvodnevnog festivala. Radionice, druženje s autorima, tradicijsko stvaralaštvo, moda, kreativna i inovativna igra, kreacije i instalacije, 3D printanje i crtanje, arhitektonske šetnje…svaki kutak krije nešto novo i uzbudljivo i to sve potpuno besplatno. Raznovrsni i atraktivni program namijenjen je svim generacijama i neovisno o dobi svatko će moći pronaći nešto što ga zanima i veseli, čineći ovaj festival idealnom prilikom za obiteljski izlet ili opušteno druženje s prijateljima. 

Gastronomski užici
Ne morate razmišljati o tome što ćete kuhati jer Festival varaždinskih dvorišta je i gastronomska avantura. Uživajte u specijalitetima lokalne kuhinje i drugim delicijama

desetak varaždinskih restorana i slastičarna koji su se uključili u festival prigodnim menijima. I restoran izbornika Dalića, The Family je na popisu.

Autentični, originalni, jedinstven

Doživite Varaždin na način na koji još niste imali priliku. Dođite ovog vikenda, 15. i 16. lipnja, i zavirite iza vrata varaždinskih dvorišta  – tko zna kakve sve tajne čekaju da ih otkrijete.