Stigao je – idemo doživjeti čaroliju susreta na Advent u Karlovcu


Karlovac je ove zime mjesto koje želite posjetiti. Doživite čaroliju susreta i uživajte na Adventu u Karlovcu koji traje od 14. pa sve do 30. prosinca. Programi se održavaju radnim danom od 17 do 23 sata, a vikendom od 16 pa sve do ponoći. Ako ste za ugodan, stress free Advent, dođite u Karlovac.

 

Gradsko klizalište otvara se već 6. 12.

Iako Advent službeno počinje tek 14. prosinca, za ljubitelje klizanja klizalište se otvara  6. 12., stoga požurite okupiti ekipu i dođite se zabaviti. Oslobodite memoriju na mobitelu, okinite fotke i pohvalite se na Instagramu.

Program za mališane

Svakog dana u sklopu manifestacije Advent u Karlovcu mališani se mogu zabavljati u Kući djeda Mraza, pjevati i plesati na božićnim koncertima s prigodnim programom, razveseliti se na Božićnim čitaonicama i radionicama za djecu, slušati dječje priče ili pak se upustiti u božićne potrage za blagom. Program je raznovrstan, a na djeci je da odaberu.

Ništa bez tradicije

Program će se održavati na prostoru oko Glazbenog paviljona i u parku kod spomenika Lopašiću. Mnoštvo božićnih koncerata s tradicionalnom božićnom notom uvest će vas i pripremiti za čaroliju koju nam donosi Božić. Budite odvažni, vratite se u prošlost i uživajte u Discu na ledu na gradskom klizalištu ili pak se zabavite na Stand Up Comedy showovima. Apsolutni novitet i iznenađenje ovogodišnjeg Adventa je i najoriginalnije Božićno selo u okolici. Vrijedi razmisliti o posjeti, zar ne?

Bogat glazbeni program

Večeri tijekom Adventa u Karlovcu rezervirane su za bogat glazbeni program, a zabavljaju nas Flyer, Singrlice, Mia Dimšić, Opća Opasnost, Edo Maajka, Gospodari Tambura, TFB, Black&White, Mnogi drugi, Letu štuke, Silente, Magnusi, Azra Tribute Fantom Slobode, NipplePeople, Bang Bang, Ogenj, Klapa Cambi i Riversi. Za najluđi doček Nove Godine pobrinut će se Minea, I Bee i Ella.

Vrijeme Došašća i Božića u karlovačkoj Zvijezdi

Pridružite nam se i na Adventskim večerima kod braće franjevaca svake subote u 18:30 sati, s nama tradicionalno okitite jelku na Starom placu, posjetite Izložbu jaslica i umjetničkih slika u hodniku franjevačkog muzeja, dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole i izlozima Radićeve ulice. Za ljubitelje glazbe tu su i prigodni glazbeni koncerti, a cijeli program potražite ovdje.

Mirisi i okusi Božića

Ono što nas uvijek asocira na Advent su naravno mirisi i okusi kojima je obavijen Karlovac. Kušajte kuhano vino ili pak čaj koji vas čekaju na više od 10 ugostiteljskih kućica. Obavezno na popis stavite i razne vrste gourmet burgera, mesnih okruglica, domaće kobasice, sireve, nareske ili pak sarmu.

No, ništa neće proći bez slatkog pa na popis onog što trebate kušati stavite delicije kao što su germ knedle, fritule, palačinke, štrudle i upotpunite ih čašom vina, koktela, punča i ostalog. Nemojte čekati jer neka od ovih jela možete isprobati samo ovdje!

Čarolija susreta

Volite li trčanje, pridružite nam se na Adventskoj utrci koja će okupiti više od 400 sudionika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Tijekom prosinca čeka nas više od 74 nastupa i 17 dana adventske čarolije, stoga uživajte u bogatom programu.

Otvorite svoje srce i tijekom trajanja manifestacije podržite udrugu Jak kao Jakov koja će uz pomoć volontera prikupljati sredstva za udrugu. Kupite suvenir i idemo zajedno nadmašiti prošlogodišnji iznos od 20.000 kuna.

Program po danima potražite na poveznici i vidimo se  Adventu u Karlovcu – čaroliji susreta!