STARI GRAD NA HVARU IZABRAN ZA 8. NAJBOLJU DESTINACIJU U EUROPI


Osmo izdanje izbora za najbolju europsku destinaciju u organizaciji European Best Destinations – portala za promicanje turizma u Europi – završilo je sa rekordnih gotovo pola milijuna glasova iz 174 zemlje.

Zahvaljujući snažnoj i srčanoj podršci, Stari Grad osvojio je 8. mjesto u velikoj konkurenciji svjetski poznatih gradova poput Madrida, Londona, Pariza, Atene, Beča i Rima. Sveukupno se natjecalo čak 20 europskih gradova i velika je čast biti u top 10 odredišta koja se preporuča posjetiti u 2017. godini.

S obzirom na ovaj rezultat, Stari Grad pridružiti će se skupini gradova koji će tijekom 2017. godine biti promovirani milijunima turista kao jedno od najpopularnijih odredišta koja se preporuča posjetiti. Prema procjeni European Best Destinations organizacije, porast turizma u najboljim odredištima je u prosjeku 15%.

Za vrijeme glasanja smo također napravili veliku aktivaciju naših društvenih mreža na kojima nas je tijekom ovih 20 dana glasanja pratilo čak 5.000.000 ljudi te smo skupili više od 50.000 likeova na naše objave što je veliki uspjeh za Stari Grad, otok Hvar, Dalmaciju i cijelu Hrvatsku.

Na ovaj finalni rezultat smo jako ponosni – zajedno smo dali veliki doprinos hrvatskom turizmu i pomogli da Europa vidi ljepote Starog Grada te njegove povijesne i kulturne znamenitosti.
U ime Turističke zajednice Starog Grada želimo svima uputiti veliku zahvalu za ogromnu podršku koju smo primili sa svih strana – od naših sugrađana i gostiju, do podrške medija i drugih turističkih zajednica te posebno Hrvatske turističke zajednice.
Vjerujemo da će ovaj rezultat imati vrlo pozitivan učinak na turizam kako u Starom Gradu, tako i na cijelom Hvaru a samim time i u Hrvatskoj općenito.