Spektakl u Rovinju: Red Bull Air Race


Po prvi put u svojoj povijesti najbrže avijatičarsko natjecanje dolazi u Hrvatsku, u Rovinj! Naime, ove će se godine u Rovinju 12. i 13. travnja održati Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2014., čime se ovo najbrže sportsko natjecanje na svijetu proširuje na ukupno osam utrka u sedam zemalja na tri kontinenta.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo okuplja najbolje svjetske pilote, koji uz kombinaciju brzine, preciznosti i vještine, izuzetno brzim i okretnim avionima upravljaju između 25 metara visokih zračnih vrata. Izazovna letačka staza u Rovinju biti će postavljena uz sjevernu obalu grada, u neposrednoj blizini starogradske jezgre, čime će ova utrka dobiti spektakularnu kulisu, a tisuće gledatelja će svjedočiti dosad neviđenom zračnom spektaklu u Hrvatskoj. Organizatori najavljuju da će se, uz britanca Paula Bonhommea, koji ove godine brani svoj treći uzastopni naslov, za naslov pobjednika boriti 11 vodećih svjetskih pilota iz devet zemalja.

Nakon tradicionalnog otvorenja sezone u Abu Dhabiju i nakon druge postaje u Rovinju, Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2014. seli se u Maleziju (17. i 18. svibnja), Poljsku (26. i 27. srpnja) i Veliku Britaniju (16. i 17. kolovoza), da bi se zatim nastavilo u SAD-u (Fort Worth 6. i 7. rujna i Las Vegas 11. i 12. listopada) te u konačnici završilo u Kini 1. i 2. studenog.

Više informacija o smještaju za vrijeme održavanja Red Bull Air Race u Rovinju možete pronaći na službenim stranicama Turističke zajednice Grada Rovinja, a informacije o natjecanju potražite – ovdje (klikni).

 

Izvor: Moja Putovanja