Špancirfest – I ove godine španciramo u Varaždinu na najvećem festivalu


Svake godine, već tradicionalno ljeto zaključavamo u Varaždinu na Špancirfestu. Pozivamo vas na ovogodišnji 21. festival Špancirfest pod motom “Simply the best”.

Tradicionalno, već dva destljeća varaždinske ulice krajem kolovoza preplave koncerati, predstave, performansi, radionice, instalacije i izložbe te raskošna gastronomska i izlagačko-prodajna ponuda. Ove godine Špancirfest će se održati od petka 23. kolovoza do nedjelje 1. rujna, a evo što vas sve tamo čeka.

 

Na nekoliko pozornica, svaki dan gradom će se oriti glazba i to slijedećih izvođača: Gypsy Kings by Baliardo, Dzambo Agusevi Orchestra, Krankšvester, Vojko V,  Rambo Amadeus, Gustafi, Goran Bare i Majke, Elemental, Meritas, Tony Cetinski, Ginger, Jonathan, Adastra, High 5, Jam Ritual, Ivana Galić, Jed Becker’s Group i Elvis Stanić, Commi Balde & Karia Kela Band, Sowas, Dixieland Čakovec, Neki to vole vruće, Radio aktiv, Detour, Kandžija, Antun Stašić & Maestro Orchestra, ABOP, Mayales, Ricardo Luque & Amigos, Silente.

Ulaznice se naplaćuju samo na eksluzivnim koncertima koji će se održati u Villi Bedković, a tamo će nastupati: Božo Vrećo i The Frajle, Tomislav Mužek & Trio te Tamburaški ansambl Centra tradicijske kulture i 4 tenora. Osim koncerata na ovoj pozornici igrati će i neke kazališne uspješnice:“Pod hitno na hitnu” Kerekesh teatra, “Ništa ljubav, samo sex” i “Samo preko njega mrtvog” Lude kuće iz Zagreba, “Šta me snađe” popularne Anđelke Prpić, “Bogi Ivač znova” HNK-a u Varaždinu te “Kako je počeo rat na mom otoku” GK Gavella i HNK u Šibeniku. Ulaznice su dostupne putem https://spancirfest.com/ulaznice odnosno u sustavu Eventim.

Osim događanja na pozornicama, varaždinske ulice oživiti će mnogobrojni umjetnici, performeri, kreativci, a bit će i lunapark, radionice i izvedbe za djecu. I naravno, da ne ogladnite, raznolika hrana i piće diljem grada uz nezaobilazni Vinski grad.

Sve detalje, program i lokacije pronađite na službenim web stranicama Špancirfesta.