Špancirfest 2015


Ovogodišnji Špancirfest počinje u petak 21.kolovoza, a završava u nedjelju 30. kolovoza. Kao i svake godine, ulice i trgovi povijesne jezgre Varaždina će se pretvoriti u pozornice raznolikog i bogatog programa namijenjenog svim ukusima i uzrastima

U proteklih godina održavanja, Špancirfest je od lokalnog događanja izrastao u međunarodno prepoznatljivi turistički brand ne samo Varaždina i varaždinske regije, već i cijele kontinentalne Hrvatske.

Radi se o jedinstvenoj kulturno-turističkoj manifestaciji čiji je program sastavljen od kombinacije ulične umjetnosti, bogatog koncertnog programa, umjetničkih nastupa, kreativnih radionica za sve uzraste i mnogih drugih popratnih događanja. Špancirfest u Varaždin svake godine privlači sve više posjetitelja i turista. Posljednjih se godina taj broj kretao oko  200 tisuća gostiju u 10 dana festivala.

Pogledajte PROGRAM ŠPANCIRFESTA

Kampiraj na Špancirfestu

Na lokaciji gradskog bazena Varaždin bit će postavljen festivalski kamp Špancirfesta s ugostiteljskim i sportskim sadržajem. Kapacitet kampa iznosi 250 osoba. Za goste koji ne posjeduju šatore osigurano je 50 šatorskih jedinica za dvije osobe. Više informacija u kampu možete naći OVDJE

Vinski grad na Špancirfestu u dvorištu palače Sermage

U skladu s trendovima na Špancirfestu, jedna od novina na ovogodišnjem Festivalu, koji se u Varaždinu održava  po sedamnaesti put je Vinski grad, koji će biti postavljen na 600 kvadratnih metara dvorišta prelijepe barokne palače Sermage.

Naime, dvorište palače, odnosno Galerija starih i novih majstora, bit će tijekom svih 10 dana pretvoreno u gradić s drvenim i staklenim kućicama te terasama s udobnim jastucima gdje ćete moći popiti čašu biranog vina po promotivnim cijenama, uživati u tematskim degustacijama, od prijepodneva do kasne večeri.

Ideja ovog projekta jest ponuditi Špancirfesta i njegovim gostima malo „vinskog šika“. Riječ je o odabranim vinarijama, njih 20, koje će po promotivnim cijenama prodavati svoja vina na čaše, a predviđena je mogućnost i kupnje boce, također po promotivnoj cijeni.

Varaždinskoj publici i publici Špancirfesta predstavit će se vinarije iz cijele Hrvatske, od Istre i Zagorja do Slavonije i Dalmacije, a među njima su Belje, Krauthaker, Udruga Kutjevačkih vinara, Freixenet,  Belović, Dvanajščak-Kozol, Mežnarić, Bolfan, Stina vino, St Hills, Iločki podrumi, Mladina, Jeruzalem, Zlatne Gorice, Skaramuča, te istarski vinari sa svojim IQ malvazijama i IQ teranima. Više informacija o Vinskom gradu možete naći OVDJE

Izvor: Špancirfest