Skrad i Zeleni vir: kratki video razotkriva ljepote zelenog srca Hrvatske


Ako ste se zaželjeli mira i tišine, te tražite mjesto gdje “napuniti baterije”  posjet Skradu i izletištu Zeleni vir pravi je odabir.

Skrad je malo mjesto koje se nalazi u srcu Gorskog kotara i oduvijek je zbog svojih prirodnih ljepota bilo privlačno turistima.

Broji oko 900 stanovnika i smjestilo se na obroncima Skradskog vrha ( 1044 m ). Naselje je poznato po  dugoj turističkoj tradiciji. Sa predivnih vidikovaca  pruža se pogled na Kupsku dolinu i slovenske alpe, a ako želite u potpunosti upoznati čari netaknute prirode posjet Zelenom viru i Vražjem prolazu je obavezan.

Zeleni vir je izvor iznad kojega se nalazi predivan slap, a tu je i tzv. “Munjara”, hidroelektr
 mnogi smatraju jednim od najljepših predjela u Hrvatskoj. Među stijenama visokim stotinjak metara probija se planinski potočić Jasle, pa dok prolazite mostićima kroz Vražji prolaz imate dojam da ste u nekom vilinskom svijetu.

Bajkovita šetnja završava podno ulaza u spilju Muževa hišica, a kako riječima ponekad ne možemo opisati ljepote netaknute prirode naše domovine, pogledajte kratki video dragog prijatelja Marka Jurkovića u kojemu su sadržane sve ljepote moga zavičaja.

Više informacija o izletištu Zeleni vir i Skradu možete naći na stranicama Lokalne razvojne agencije Pins : www.pins-skrad.hr i Turističke zajednice općine Skrad : www.tz-skrad.hr.
Također u blizini ulaza u izletište nalazi se Planinarski dom Zeleni vir koji nudi mogućnost noćenja i prehrane turistima. 
 

Video: Marko Jurković