Singapur je druga dimenzija


Toliko moderan, inovativan, futuristicki, cist, uredan, organiziran, interaktivan i siguran. Kao ni jedan grad do sada. Grad gdje su zenska prava na vecem nivou nego igdje drugo.

Fotke i tekst: Ena Jurić

U Singapuru se moze vidjeti toliko toga sto u drugim drzavama ne moze. Od arhitekture do interaktivnih muzeja. Zgrade su toliko kreativno osmisljene i konstruirane, sto je meni bio najdrazi dio. Zgrade pravnog fakulteta i suda izgledaju kao izvanzemaljski brod. Doslovno. Singapur je dom najboljem aerodromu na svijetu, najboljoj avio kompaniji, jednoj od dvije najjace putovnice na svijetu, jednom od najvecih BDPa, najluksuznijim hotelima, klubovima… Ali je zato i najskuplji grad na svijetu. Kokteli kostaju 20 singapurskih dolara, ulaz u klubove 20-50 $, ulazi u muzeje 20 $… Mogu se naci i indijski restorani u kojima se jede za 2-6 dolara, hosteli za 10 dolara, tako da se moze proci donekle jeftino. Također je jedina azijska zemlja u kojoj se voda moze piti iz slavine, sto je nama osobno bilo ugodno iznenađenje, nakon 4 mjeseca putovanja po Aziji i kupovanja flasirane vode. Najdrazi dio Singapura mi je Haji Lane ulica, puna umjetnosti, street arta, slatkih kafica, instalacija, gdje cak mozete probati selfie kavu (kavu s vasim licem) za 8 singapurskih dolara. 
Ono sto mislim da ne bi trebali propustiti je (besplatan) Supertrees show, kad poznata “superdrveca” propjevaju, u 19:45 h i najjaci fountain show koji sam ikad vidjela, u 20 h ispred Marina Bay Sands hotela. Stvarno nestvarna projekcija na rasprsenim kapljicama vode.
Za najbolji pogled mozete otici na vrh Marina Bay Sands (20ak dolara ulaz za vrh, ali mi smo usli besplatno jer je bas taj dan bio free entry, ili u klub/restoran Ce La Vie na vrhu Marina Bay Sands hotela). Također mi se svidio Sentosa dio s Universal studios i Tanjong beach bar  uz to, ne propustite Chinatown i Arab street, cetvrt punu sarenih restorancica.

Fotogalerija: