Šibenik – Odlična destinacija za obiteljski odmor


Produženi vikend, nekima i mini godišnji idealna je prilika za obiteljsko putovanje! S dva nacionalna parka i dva UNESCO spomenika, Šibenik  se čini kao idealna destinacija, a kad tomu pridodamo da se ovih dana pa sve do 29. lipnja baš tamo održava 59. Međunarodni festival, stvari se same slažu, automobili pale i vode pravac sunce, more, festival i Šibenik kao savršena destinacija za obiteljsko ljetovanje.

Kraj šestog mjeseca super je prilika za obiteljski odmor i uvertiru u ljeto kojeg ima još dosta pred nama. Zaglušujuća gradska vreva s asfalta u tren oka zamijeni se festivalskim šušurom kojem se s oduševljenim prepuštaju brojni posjetitelji bogatog programa 59. Međunarodnog dječjeg programa u Šibeniku.

Šibenski MDF krojen je po guštu roditelja i djece. Ujutro radionički programi za najmlađe, opuštajuća kava za roditelje. Pauza za ručak, odmor uz more negdje na šibenskoj rivijeri, npr u Amadria parku koji nudi sve što miran, a opet zabavan odmor cijeloj obitelji treba. A kad sunce malo mola, centar Šibenika ponovno čeka!

Razgledavanje turističkog bisera koji nije na meti masovnog turizma ugodna je razbibriga za sve članova obitelji od najstarijih do najmlađih. Uživati u pogledu na djelo majstora Jurja Dalmatinca, katedralu svetog Jakova koju je pod svoje uzeo i UNESCO, predati se pogledu na arhipelaga s neke od dvije predivne tvrđave – svetog Mihovila ili Baronea praznik je za dušu i tijelo, a tu je i posjet jednoj od najljepših morskih utvrda odnedavno također na popisu UNESCO-ove zaštićene kulturne baštine, tvrđave svetog Nikole koja stoljećima čuva ulaz u Krešimirov grad s mora.

Tek što ste se nauživali kulturno – povijesne baštine grada starog gotovo tisuću godina, vrijeme je za večernji program 59. Međunarodnog dječjeg festivala koji nudi pregršt zabave na ulicama i trgovima grada za što nećete potrošiti kune za ulaz. U Perivoju Roberta Visianija pronađite zabavano interaktivno igralište čije će vas sprave navesti na razmišljanje i zabavu za cijelu obitelj. Osim što ćete se zabaviti, najmlađi će naučiti ponešto o recikliranju i ponovnoj upotrebi starih stvari. Nedaleko parka je i Nova scena koja u ranim večernjim satima nudi besplatne kazališne predstave, a nešto kasnije u noći koncertne programe, također besplatne, za nešto malo starije!

Međunarodni dječji festival u Šibeniku počeo je 15. lipnja, a traje do 29. lipnja pa vam ostaje pregršt vremena za uživati u zaista bogatom programu i svem onom što Šibenik, skriveni biser Jadrana, nudi.