Shibuya – Raskrižje na teškim drogama


Kvart Shibuya u Tokiju najviše je poznat po najprometnijem raskrižju i simbolu odanosti, psu Hachiku….

Kad smo posjetili Tokio imali smo prilike biti smješteni u jednom od najpoznatijih kvartova, Shibuya, ovog grada koji je jedan od najvećih na svijetu.  Naime Tokio s Yokohamom, Kawasakijem, Chibom i Saitamom čini metropolitansko područje “Veliki Tokio” s populacijom od preko 35 milijuna stanovnika što ga čini najvećim metropolitanskim područjem na svijetu.

Istoimeno raskrižje Shibuya je najpoznatije i najprometnije u Japanu, a vjerojatno i u cijelom svijetu. Kažu da u jednoj izmjeni prođe više od 2000 ljudi, a svakih 30 minuta ovdje prođe više od 40000 ljudi dok se ta brojka u jednom danu kreće oko milijun ljudi. Najbolji pogled na ovaj ljudski mravinjak je iz Starbucksa koji se nalazi odmah do raskrižja ali morate imati dosta sreće da uhvatite dobro mjesto.

Ovaj kvart koji nikad ne spava je također poznat i po psu Hachiko koji je na ovom mjestu svaki dan 10 godina čekao svojeg vlasnika koji je iznenada umro. Ova priča je obavezna u školama Japana gdje se djecu od malena uči o odanosti, a u čast vjernom prijatelju i simbolu odanosti ovdje je postavljen kod željezničke postaje i njegov kip. Ako želite roniti suze pogledajte super film s Richard Gere-om – Hachiko – priča o psu

Shibuya – Video by Putholičari

Shibuya – Fotke by Putoholičari