Sejšeli se otvaraju za sve putnike


Ministar vanjskih poslova i turizma Sejšela, Sylvestre Radegonde, najavio je da će se Seješeli ponovo otvoriti za posjetitelje iz svih zemalja, osim za putnike iz Južne Afrike, počevši od 25. ožujka 2021. godine.

Ova odluka je donesena nakon sastanka Odbora radne skupine za turizam. Posjetitelji će morati imati negativni PCR test napravljen 72 sata prije polaska. 

Za posjetitelje također ne postoje karantenski uvjeti ili uvjet cijepljenja. Posjetitelji će morati nositi maske za lice i držati se socijalne distance.

Glavni razlog zbog kojeg je ministar Radegonde naveo ublažavanje ovih mjera bila je agresivna kampanja cijepljenja u zemlji provedena početkom godine:

“Kampanja cijepljenja bila je prilično uspješna. Vlada je učinila sve što je u njezinoj moći kako bi osigurala zaštitu stanovništva. Sad smo stigli do točke kada je daljnje otvaranje naših granica sljedeći korak koji omogućuje naš gospodarski oporavak. Mjere koje se najavljuju uglavnom odražavaju preporuke naših turističkih partnera, a provedene su u potpunom savjetovanju i odobrenju naših zdravstvenih vlasti. ”

Sejšeli su  afrička zemlja koja je pokrenula sveobuhvatnu kampanju imunizacije protiv COVID-19, koja je započela u siječnju 2021. godine.

Do sada su Sejšeli registrirali 2.928 slučajeva koronavirusa s 13 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci Sveučilišta John Hopkins. Prema New York Timesovom Global Coronavirus Vaccine Trackeru, Sejšeli su na drugom mjestu iza Izraela po broju cijepljenja, s 57,8% populacije koja je barem djelomično cijepljena, a 25% populacije potpuno cijepljeno u vrijeme kada je ovo procijenjeno.