Samo za taj osjećaj


Čekate li da vani zahladi i da možete uživati u zimskim radostima ili spavate zimski san i probudite se s proljećem? Koje je vaše idelno godišnje doba za putovanje?

 Proljeće je a u meni nemir

Napokon su prošli hladni zimski dani, duži je dan i u potpunosti je nestalo zimske depresije. Jeste li jedan od onih tipova koji prespavaju zimski san i s proljećem se izmorite od putovanja? Čim dođe ponedjeljak već gledate gdje se putuje za vikend, bilo udaljeno pola sata ili pola dana putovanja. Ponedjeljak je i već od rana jutra dok pijete kavu na poslu šaljete poruke ekipi hej gdje ćemo za vikend, jer planovi se moraju raditi, jer petak samo što nije. Nije bitno gdje se ide samo da se ide, jer crvi u guzici rade. Gledate na kalendar kada je sljedeći dugi vikend da se isplanira možda putovanje preko granice, neka jeftina destinacija. Ili neka avantura na domaćem terenu, sve prihvaćate.

30 u hladu, ljeto je u gradu

Ili možda koliko god volite proljeće, ljeto je vaš zaštitni znak, vaš idealan partner. Nema ništa boljeg do prženja na vrelom suncu na gradskom asfaltu ili negdje na obali. Ništa vas ne može omesti dok uživate u svom sladoledu koji se brže topi nego što ga stignete lizati. No, to vas ne smeta jer uživate u najboljem talijanskom sladoledu trenutačno i sve vam je ravno. Možda se nalazite na nekoj egzotičnoj plaži gdje vas neki nabildani momak hladi palminim listom dok vam je u ruci hladni koktel. Ili ste jedna od onih osoba koja izbjegavaju putovati ljeti jer izbjegava najezdu svih turista koji se naguravaju oko znamenitosti kako bi uslikali savršenu fotku s godišnjeg odmora?

Jesen u meni

Možda ni proljeće, ni ljeto nije to što vas natjera na pokret. Ono što vas probudi je miris kiše jesenje, magla oko vas koja dodaje neki mistični užitak. Volite lutati šumama i planinama dok lišće mijenja boju i divite se predivnoj prirodi koja vas okružuje. Ili vas veseli miris pečenih kestena na ulici i jednostavno samo uživate prošetati svojim gradom i diviti se ljepotama koje vas svakodnevno okružuju.

Zima, zima je hladna

Oh da, napokon su nestale vrućine i silne kiše. Zima je idealno vrijeme za putovanja, jer tko se želi pržiti na 30 i hodati po šumama, gradovima? Najbolja je stvar kada padne snijeg i možete izvaditi skije koje čekaju već od prošle zime tužno u ormaru. Jedino preostaje informirati se koja su skijališta otvorena i prema tome planirati putovanje. Ako niste ljubitelj sportova možda idealnu zimsku idilu nađete u nekom gradu, možda gdje je neki dvorac prekriven snijegom, gdje ćete uživati s dragim u romantičnoj šetnji u predvečerje hladnog zimskog dana.

Proljeće, ljeto, jesen, zima

Ma uopće nije bitno koje je godišnje doba, samo da je karta jeftina, pinklec na leđa i put pod noge, jer putnička duša zove vas, idemo, idemo, vrijeme je za polazak. Što je vama bitnije?